Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣήμερα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου, παρουσία των δυο αρμόδιων υπουργών Συγκοινωνιών και Έργων και Οικονομικών, κ.κ. Χάρη Θράσου και Μάκη […]

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, πραγματοποιείται σήμερα,<...> Τετάρτη 16 Μαρτίου, παρουσία των δυο αρμόδιων υπουργών Συγκοινωνιών και Έργων και Οικονομικών, κ.κ. Χάρη Θράσου και Μάκη Κεραυνού αντίστοιχα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Σημερινή`, στην ατζέντα του Συμβουλίου υπάρχουν αρκετά και σοβαρά θέματα, τα οποία θα πρέπει να τύχουν άμεσης επίλυσης για να μπορέσει να ορθοποδήσει επιτέλους ο κυπριακός κρατικός αερομεταφορέας.

Ειδικότερα, ορισμένα από τα θέματα, που θα εξεταστούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση είναι τα ακόλουθα:

  1. Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την πώληση της θυγατρικής εταιρίας των Κυπριακών Αερογραμμών στην Ελλάδα, Hellas Jet.
  2. Η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για οικονομική ανάκαμψη.
  3. Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κρατικός αερομεταφορέας.
  4. Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να εξασφαλίσει το πράσινο φως της Ε.Ε., ώστε να εγγυηθεί δάνειο ύψους 60 εκατ. λιρών για λογαριασμό των Κ.Α..
  5. Η επικείμενη πώληση του ενός εκ των δύο ανενεργών αεροσκαφών Α-320.

Ωστόσο, ανοικτό φαίνεται να παραμένει το θέμα του διορισμού Εκτελεστικού Προέδρου στις Κυπριακές Αερογραμμές, παρά την πρόσφατη αναδόμηση του Συμβουλίου. Όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο υπουργός Συγκοινωνιών, κ. Χάρης Θράσου, “ο διορισμός του κ. Λάζαρου Σαββίδη έγινε για να μπορεί η Κυβέρνηση να ελέγχει καλύτερα τις δραστηριότητες και αποφάσεις του Δ.Σ.. Μόλις ο κρατικός αερομεταφορέας ορθοποδήσει, η Κυβέρνηση αναμένεται να διορίσει Εκτελεστικό Πρόεδρο με αυξημένες αρμοδιότητες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024