Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην Αυστρία η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Στην Αυστρία η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Την σημασία της ανάδειξης του τουρισμού ως μοχλού ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη υπογράμμισε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε ομιλία της στην Aτυπη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού που φιλοξένησε η Αυστριακή προεδρία…

Την σημασία της ανάδειξης του τουρισμού ως μοχλού ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη υπογράμμισε η<...> Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε ομιλία της στην Aτυπη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού που φιλοξένησε η Αυστριακή προεδρία στην Βιέννη στις 20 και 21 Μαρτίου.

Στην σύνοδο που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Εργασίας της Αυστρίας κ. Martin Bartenstein και του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φινλανδίας κ. Mauri Pekkarinen, συμμετείχαν 35 εκπρόσωποι των χωρών μελών της Ε.Ε., χωρών προς ένταξη και των Δυτικών Βαλκανίων.

Η κ. Πετραλιά τόνισε μεταξύ άλλων ότι παραδοσιακοί προορισμοί τουρισμού και αναψυχής πρέπει να προσαρμοστούν, να καινοτομήσουν και να εμπλουτίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί” και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα με την Αυστρία.

“Στην Ελλάδα παρακολουθούμε με προσοχή τις τάσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό ως παγκόσμιο και τοπικό προϊόν” τόνισε και πρόσθεσε ότι “ζητήματα όπως η ευρωπαϊκή νομοθεσία, η απασχόληση, οι μεταφορές, η εγκληματικότητα, οι φυσικές καταστροφές και η αλλαγή καιρικών συνθηκών απαιτούν την επαγρύπνηση και την συνεργασία όλων”.

Παράλληλα η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης προσκάλεσε όλους τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στην σύνοδο, να έρθουν τον Οκτώβριο στην Ελλάδα και να συμμετάσχουν στο φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητα και υπογράμμισε την ανάγκη να χαράξει η Ευρώπη ενιαία στρατηγική προκειμένου να προσδιοριστεί ως ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καταλήγοντας η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους της για ζητήματα όπως η υλοποίηση πολιτικής συνοχής, οι επενδύσεις στα ΚΠΣ, η αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και η προβολή νέων μορφών τουρισμού.

Σε δηλώσεις της προς τους εκπροσώπους του τύπου η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επεσήμανε ότι “στην σύνοδο αναδείχθηκε το γεγονός ότι η νέα Ευρώπη με τα νέα μέλη δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο που θα διαδραματίσει η εξέλιξη της τουριστικής οικονομίας”, κάτι που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αποτελεί προτεραιότητα και στόχο και της ελληνικής κυβέρνησης.

Χθες η κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας κ.κ. Μιχαήλ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024