Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν οι νικητές του διαγωνισμού ΕΟΤ Ιαπωνίας

Στην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν οι νικητές του διαγωνισμού ΕΟΤ Ιαπωνίας

Πραγματοποιήθηκε η επιλογή των καλύτερων κειμένων και ποιημάτων Haiku/ Tanka, με χρησιμοποίηση ελληνικών λέξεων, του γνωστού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΕΟΤ, στην Ιαπωνία, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. […]

Πραγματοποιήθηκε η επιλογή των καλύτερων κειμένων και ποιημάτων Haiku/ Tanka, με χρησιμοποίηση ελληνικών λέξεων, του γνωστού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΕΟΤ, στην Ιαπωνία<...>, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Τους νικητές των βραβείων του καλύτερου κειμένου και ποιήματος θα φιλοξενήσει ο ΕΟΤ στην Ελλάδα, ενώ αντιπροσωπευτικά δώρα της χώρας μας θα δοθούν στους υπόλοιπους νικητές του διαγωνισμού, μαζί με περγαμηνή τιμητικής διάκρισης.

Δύο ειδικές επιτροπές, με πρόεδρο για την επιλογή κειμένων, τον γνωστό συγγραφέα Takashi Atoda και για την επιλογή ποιημάτων, τον κ. Michio Nakahara, ποιητή Haiku, βράβευσαν το κείμενο “H τουρίστρια Shirley Valentine” του κ. Naoto Yamoto και το ποίημα “Στάδιο” της κ. Yoko Arakawa.

“H τουρίστρια Shirley Valentine είναι μία ταινία, έτους 1989. Η Shirley μας έδειξε μία περιπέτεια ενός απλού ανθρώπου και από τότε η Ελλάδα της Shirley έγινε δική μου γοητεία και λατρεία” αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Yamoto.

“Γυρίζοντας την πλάτη σου, φεύγεις από το στάδιο, τον ιδρώτα σου, τον παίρνω μέσα στην καρδιά μου, το καλοκαίρι των δεκαοκτώ μας χρόνων” είναι το ποίημα της κ. Arakawa, για τον κόπο του αθλητή που εγκαταλείπει το στάδιο.

Ειδικά, επίσης, βραβεία, δόθηκαν στα καλύτερα κείμενα και ποιήματα, με θέματα, Ολυμπιάδας (ποίημα), Τουρισμού (κείμενο), Ρομαντισμού (ποίημα), Κουλτούρας (κείμενο), Φύσης (ποίημα), Περιπέτειας (κείμενο) Οικογένειας-Φιλίας (κείμενο), ενώ το βραβείο καλύτερου κειμένου με χρησιμοποίηση περισσότερων ελληνικών λέξεων δόθηκε στον κ. Eiichi Nakamura, για το έργο του “Αθήνα 2004”.

Τα βραβευθέντα κείμενα και ποιήματα των Ιαπώνων φίλων της Ελλάδας, θα κοσμούν σύντομα την ιστοσελίδα του ΕΟΤ Ιαπωνίας, www.int-acc.or.jp/greece/ στοχεύοντας στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας καθώς και στην ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου επισκέπτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024