Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυγχαρητήρια Σιούφα και Καραμανλή για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων
Πρόεδρος Βουλής - Πρωθυπουργός

Συγχαρητήρια Σιούφα και Καραμανλή για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων

Με αφορμή την ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, που κέρδισαν οι πόλεις Λάρισα και Βόλος, τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας, όσο και ο Πρωθυπουργός […]

Με αφορμή την ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, που κέρδισαν οι πόλεις Λάρισα και Βόλος, τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας, όσο και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, εξέφρασαν<...>σε δηλώσεις και επιστολές τα συγχαρητήρια τους για την μεγάλη ελληνική επιτυχία.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Σιούφας δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της Ελλάδας για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της Διεθνούς Κοινότητας στην ικανότητα της Πατρίδας μας να αναλαμβάνει, με επιτυχία, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Αυτό, άλλωστε, είναι και το συμπέρασμα που άφησε η εκπληκτική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων είναι μια ακόμη ευκαιρία συμβολής της Ελλάδας στην προσέγγιση των λαών της Μεσογείου, την εμπέδωση της ειρήνης, της φιλίας και της διεθνούς συνεργασίας, την ανάδειξη κοινών αρχών και αξιών.

Είναι, ταυτόχρονα, μια ευκαιρία ενδυνάμωσης της αναπτυξιακής προοπτικής των Νομών Μαγνησίας και Λάρισας της Θεσσαλίας, του Βόλου και της Λάρισας. Είναι ευκαιρία αναβάθμισης και διεθνούς προβολής της εικόνας της Ελληνικής Περιφέρειας. Είναι εθνική επιτυχία. Όλοι όσοι συμμετείχαν στη διεκδίκηση της διοργάνωσης εργάστηκαν υπεύθυνα, συγκροτημένα, αποτελεσματικά: Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε».

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, από την άλλη, απέστειλε προς τον επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 κ. Ισίδωρο Κούβελο συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη των Αγώνων, επισημαίνοντας ότι “η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 είναι αποτέλεσμα συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας όλων των μελών της επιτροπής”. O κ. Καραμανλής τονίζει επίσης ότι “η διοργάνωση των Αγώνων θα αποβεί πολλαπλώς ωφέλιμη και για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024