Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη στο ΥΕΝ για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Σύσκεψη στο ΥΕΝ για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας

Το θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας, από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, συζητήθηκε χτες σε ευρεία σύσκεψη στο νέο κτίριο του ΥΕΝ, υπό τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ Κεφαλογιάννη. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας…

Το θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας, από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, συζητήθηκε χτες σε ευρεία σύσκεψη στο νέο κτίριο του ΥΕΝ, υπό τον υπουργό Εμπορικής<...>Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ Κεφαλογιάννη. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Χωματάς Ιωάννης, Μανούσου Αριάδνη και Ρήγας Παναγιώτης, ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Μπάϊλας Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινος Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ρούσσος `Αγγελος, ο έπαρχος Θήρας κ. Ρούσσος Χρύσανθος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της νήσου Θήρας. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα της απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής της Καλντέρας, καθώς και η επιχείρηση απάντλησης καυσίμων από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για το θέμα αυτό και τόνισε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος της περιοχής, η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, στηρίζοντας τον τουρισμό και την οικονομία και ενισχύοντας την ισχύ και το κύρος της χώρας διεθνώς. Επίσης, ο κύριος υπουργός ανέφερε ότι από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα επανεξεταστεί το θέμα των «λιμένων καταφυγής» που προσδιορίστηκαν κατά το παρελθόν σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στη νήσο Θήρα, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του τέως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για άλλη μια φορά με τους φορείς της Σαντορίνης τα μέτρα πολιτικής για την αποκατάσταση της ρύπανσης από το ναυάγιο του Sea Diamond. Η συζήτηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το σχέδιο απάντλησης του πετρελαίου που βρίσκεται στα ύφαλα του πλοίου. Έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και δείξαμε το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της οικολογικής αυτής καταστροφής. Επίσης, διαβεβαιώσαμε τους φορείς της Σαντορίνης ότι η Σαντορίνη θα πάψει να είναι η χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων, όπως είχε γίνει με απόφαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή το πιο ωραίο φυσικό τοπίο στην Ελλάδα, θα έλεγε κανείς και στην Ευρώπη, είχε γίνει λιμένας καταφυγής, όπου ακόμα και τα πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο και μεταφέρουν πετρελαιοειδή μέχρι και 500.000 τόνους και όχι 500 τόνους, όπως είναι το πετρέλαιο που βρίσκεται στα ύφαλα του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου, θα έβρισκε καταφυγή στο λιμένα της Σαντορίνης. Θα καταργήσουμε αυτό το λιμένα καταφυγής του Αθηνιού της Καλντέρας, στο νησί της Σαντορίνης».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024