Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης για το στέγαστρο στο Ακρωτήρι Θήρας
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε την απόφαση αποκατάστασης

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης για το στέγαστρο στο Ακρωτήρι Θήρας

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε χθες στην ΚΥΑ (είχε προηγηθεί ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς), προκειμένου να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης […]

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε χθες στην ΚΥΑ (είχε προηγηθεί ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς), προκειμένου<…> να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στο μισογκρεμισμένο στέγαστρο στον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Θήρας. Με καθυστέρηση τεσσάρων σχεδόν χρόνων (συμπληρώνονται στις 23 του μηνός) από την ημέρα του τραγικού ατυχήματος, τα αλλεπάλληλα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, υπολογίζεται ότι ο χώρος σύντομα θα ανοίξει για τον εργολάβο και τους τεχνικούς. Όπως έχει εγκριθεί και από το ΚΑΣ, το στέγαστρο θα διαλυθεί και θα συναρμολογηθεί εκ νέου, με χρονοδιάγραμμα 18 μηνών πριν αποδοθεί, όπως είχαν υποσχεθεί οι εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας.

Προχθές το Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε αλλαγές στην Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε για την εκτίμηση της οικονομικής ζημίας, η οποία προκλήθηκε στις αρχαιότητες του προϊστορικού οικισμού από την κατάρρευση τμήματος του βιοκλιματικού στεγάστρου (Ν. Φιντικάκης) καθώς και για τις προβλεπόμενες δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου για την αποκατάσταση των ζημιών. Αντικαταστάθηκαν ο κ. Χρ. Ντούμας και η κα Μ. Τσιτσοπούλου, τοποθετούνται οι Αλ. Θεοχαρόπουλος και Μ. Μαρθάρη και παραμένει ο κ. Π. Τζίνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024