Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗΑΤΤΑ – FedHATTA: Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης Αθηνών
Συναντήσεις

ΗΑΤΤΑ – FedHATTA: Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης Αθηνών

Στην Αθήνα, διοργανώθηκε συνάντηση με θέματα τουρισμού και καθαριότητας, με τη συμμετοχή του προέδρου της FedHATTA, κ. Λύσανδρου Τσιλίδη και του προέδρου του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλαου Κελαϊδίτη, με στόχο την ανάπτυξη τουρισμού και βελτίωσης της πόλης για τους πολίτες.

Ενημερωτική συνάντηση για θέματα του τουρισμού και των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, πραγματοποίσαν ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», κ. Νικόλας Κελαϊδιτης με τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας Αθηνών, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον ίδιο συνδυασμό, κ. Νικόλαο Βαφειάδη.

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από θέματα καθαριότητας και γενικότερου καλλωπισμού της πρωτεύουσας ώστε αυτή να γίνει στο άμεσο μέλλον ένας ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για τους επισκέπτες της, αλλά και μια πόλη πιο βιώσιμη για τους πολίτες της. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βαφειάδης δήλωσε: «Η εικόνα της Αθήνας του 2023 σε σύγκριση με αυτή του 2019 είναι απείρως καλύτερη. Σε όλα! Η Αθήνα είναι μια πόλη καθαρή, με περισσότερο πράσινο, με περισσότερες και ανανεωμένες παιδικές χαρές. Είναι μια πόλη με καλύτερους δρόμους και πεζοδρόμια. Μια πόλη που απέκτησε νέα τοπόσημα όπως η νέα πλατεία Ομονοίας, το θεάτρου του Λυκαβηττού και ασφαλώς το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που κατασκευάζεται στον Ελαιώνα.

Και ασφαλώς είναι μια πόλη 100% ψηφιακή. Μια πόλη που εκμηδένισε τις ουρές και την ταλαιπωρία. Με βραβευμένες ψηφιακές υπηρεσίες -όπως το Novoville- για τις οποίες ακόμα και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης εξέφρασε το θαυμασμό του. Η Αθήνα, όμως είναι και μια πόλη με καθαρά, ασφαλή και συμπεριληπτικά σχολεία, αλλά και με ασφαλείς και φιλόξενες παιδικές εξοχές και κατασκηνώσεις.
Αυτή την Αθήνα, την επόμενη πενταετία, θα την απογειώσουμε. Θα την σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά. Η ομάδα του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη με το έργο που ήδη έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει, αποτελεί εγγύηση επιτυχίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιλίδης, δήλωσε: «Αξίζει σε αυτή την πόλη να δείξει ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο, καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς διεθνώς, λόγω της μοναδικής της ιστορικής, πολιτιστικής αλλά και πολιτισμικής ταυτότητας. Τα σημεία στα οποία χρειάζεται να δοθεί έμφαση, είναι αυτά που θα τονώσουν και την τουριστική ροή στην πόλη μας».

Ο κ. Κελαϊδίτης υπογράμμισε: «Από τουριστικής άποψης γνωρίζουμε ότι η Αθήνα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των διεθνών επισκεπτών, λόγω της πολύ σημαντικής της ταυτότητας παγκοσμίως. Αυτό στο οποίο θέλω να δώσω έμφαση μέσα από την υποψηφιότητά μου, είναι ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι πρώτη και στις προτιμήσεις των πολιτών της, που την ζουν καθημερινά και που αντιμετωπίζουν ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν. Είμαι βέβαιος ότι με τις κατάλληλες ψηφιακές και ευρύτερες υποδομές, η πρωτεύουσα θα μπορέσει να γίνει πρώτη και στις προτιμήσεις των ψηφιακών νομάδων, κάτι στο οποίο θα κατευθύνω τις προσπάθειές μου».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024