Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: Διαμορφώνεται η πολιτική αλίευσης για τις περιοχές «Natura 2000»
Φορείς

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Διαμορφώνεται η πολιτική αλίευσης για τις περιοχές «Natura 2000»

«Οι περιοχές Natura και η επιτρεπόμενη αλίευση θ’ αποφασισθούν μετά από διαβούλευση και συνεργασία με τους εκπροσώπους των αλιέων», δηλώνει η περιφερειάρχης.

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο γραφείο της στις Αλυκές Ποταμού στην Κέρκυρα, είχαν πρόεδροι και μέλη Συλλόγων Αλιέων από τον Βορρά, τον Νότο και την Κεντρική Κέρκυρα.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διαμόρφωση της πολιτικής αλίευσης βάσει των προτάσεων της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τις περιοχές «Natura 2000» των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου.

Συζήτησαν με την Περιφερειάρχη τις ανησυχίες τους για τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης ως προς το θεσμικό πλαίσιο άσκησης επαγγελματικής αλιευτικής δραστηριότητας και τη δημιουργία ενός νέου κανονιστικού πλαισίου και την πιθανή απαγόρευση αλιείας στις θαλάσσιες περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000».

Στη συζήτηση συμμετείχε μέσω τηλεφώνου και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη και τους αλιείς ότι η πολιτική του Υπουργείου θα διαμορφωθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων. Όσον αφορά στη μελέτη, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου, αποτελεί ενημέρωση της εργασίας μελετητή, ο οποίος είχε προσληφθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας επί της προηγούμενης κυβέρνησης, ωστόσο δεν αποτελεί δεσμευτική βάση του τελικού σχεδίου.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023