Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΤουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Οι επιπτώσεις των βαρέων βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο
Φορείς

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Οι επιπτώσεις των βαρέων βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο

Πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο, και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Κατόπιν έγκρισης των αδειών εκ μέρους της ΡΑΕ για την εγκατάσταση βαρέων βιομηχανικών ΑΠΕ σε μεγάλο μέρος του Μαινάλου και σε πολλές ακόμα ευαίσθητες περιοχές της Πελοποννήσου, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου συνδιοργανώνει την εκδήλωση του Δικτύου Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου, μαζί με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες, επιχειρήσεις και πολίτες με θέμα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο, και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Α’ ΜΕΡΟΣ – Ομιλητές :

Μαρία Καραμανώφ – Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Θέμα εισηγήσεως: «Οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις για τις ΑΠΕ στο εθνικό και ενωσιακό δίκαιο»

Βασίλης Λύκος – Αναλυτής Βιολόγος – Διδάκτωρ Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης. Θέμα εισηγήσεως : «Η Διαχείριση των φυσικών μονοπωλίων στην Ελλάδα»

Άκης Παπασαράντης – Εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια, Μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων. Θέμα εισηγήσεως: «Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά βιομηχανικού τύπου:  Ψευδο-σύμβολα μετάβασης σε πράσινη φθηνή ενέργεια»

Κωνσταντίνος Μαρινάκος–Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου. Θέμα εισηγήσεως: «Οι επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ στην ήπια τουριστική ανάπτυξη»

Β’ ΜΕΡΟΣ:

Ανοιχτή συζήτηση – Ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς του απευθείας στους ομιλητές.

Τις παρουσιάσεις και την συζήτηση θα συντονίσει ο Κων/νος Μαρινάκος, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μιου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023