Τελευταία νέα
ΑρχικήΜε σεβασμό στο περιβάλλον προχωρεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Με σεβασμό στο περιβάλλον προχωρεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στις επιδράσεις των εργασιών στο περιβάλλον προχωράει προς την ολοκλήρωση του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Στην πορεία των περιβαλλοντικών εργασιών και μετρήσεων αναφέρθηκε ο Dr. […]

Με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στις επιδράσεις των εργασιών στο περιβάλλον προχωράει προς την ολοκλήρωση του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.
Στην πορεία των περιβαλλοντικών εργασιών και μετρήσεων αναφέρθηκε ο Dr. Peter Marx, διευθυντής περιβάλλοντος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε συνέντευξη του στο TDN. Σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιδράσεις τους αερολιμένα στην τριγύρω περιοχή αναλύσαμε τα θέματα της σκόνης, της μόλυνσης του αέρα, και των νερών της περιοχής.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Dr. Marx, η δύσκολη φάση των μεγάλων κατασκευών έχει τελειώσει, αλλά οι μετρήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια συνεχίζονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την περίοδο των κατασκευών ήταν η σκόνη. Ο έλεγχος της ήταν και είναι πολύ δύσκολη εργασία κυρίως βέβαια από την ύπαρξη ανέμων. Τώρα έχει αρχίσει η δενδροφύτευση του χώρου και οι ασφαλτοποιήσεις των δρόμων οπότε και το επίπεδο της σκόνης στο εργοτάξιο και την τριγύρω περιοχή έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 45% της δενδροφύτευσης, η οποία θα τελειώσει σύντομα.
Η πολιτική του αεροδρομίου σχετικά με το περιβάλλον θα εκτυπωθεί και θα κυκλοφορήσει σε περίπου 6 μήνες.
Αυτή την στιγμή έχει εκδοθεί το πρώτο τεύχος του "Περιβαλλοντικού Δελτίου", το οποίο είναι μία περιοδική έκδοση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αυτό το δελτίο κατά την διάρκεια των πρώτων δυόμισι ετών της λειτουργίας της η επιχείρηση έχει επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο δραχμές σε περιβαλλοντικές μελέτες, αγορά εξοπλισμού και προγράμματα παρακολούθησης, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στην διαχείριση των υδάτων, το 1999 ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος περιοδικής παρακολούθησης της ποιότητας των υπόγειων υδάτων. Για το λόγο αυτό έγιναν συνολικά επτά γεωτρήσεις παρακολούθησης σε στρατηγικά επιλεγμένες τοποθεσίες εντός του εργοταξίου, ώστε να μελετηθεί διεξοδικά η ποιότητα των υπόγειων υδάτων.
Το βάθος των γεωτρήσεων κυμαίνεται από 20 ως 120 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Εκτός των μετρήσεων θα γίνεται και χημική ανάλυση των δειγμάτων από αυτές τις γεωτρήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024