Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧρονιά ρεκόρ επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης για το “Ελ. Βενιζέλος” το 2006
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Χρονιά ρεκόρ επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης για το “Ελ. Βενιζέλος” το 2006

Ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών `Ελ. Βενιζέλος` ήταν το 2006, με τον αριθμό των επιβατών να αγγίζει τα 15,1 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση επιβατικής κίνησης 5,6%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ανάλογη αύξηση, της τάξης του 5,5% παρουσίασε και ο αριθμός των πτήσεων…

Ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών `Ελ. Βενιζέλος` ήταν το 2006, με τον αριθμό των επιβατών να αγγίζει τα 15,1 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση επιβατικής κίνησης 5,6%, σε σχέση με την προηγούμενη<...>χρονιά, ενώ ανάλογη αύξηση, της τάξης του 5,5% παρουσίασε και ο αριθμός των πτήσεων (190.872). Το 2006 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ και για την εμπορευματική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οποία, ξεπερνώντας τους 120.000 τόνους (+3,6% σε σχέση με το 2005), έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου.

Ο μήνας με τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά ήταν ο Δεκέμβριος, που έκλεισε με διψήφιο ποσοστό +13,5%. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών διακινήθηκε το μήνα Ιούλιο (1.697.613 επιβάτες), ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον Αύγουστο, που είναι παραδοσιακά ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Παρά τη σημαντική αύξηση των συχνοτήτων κατά τη διάρκεια του 2006, οι πληρότητες των αεροσκαφών των αεροπορικών εταιριών που πετούν από / προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσίασαν και φέτος αύξηση, φθάνοντας το πολύ υψηλό επίπεδο του 70% κατά μέσο όρο και αντανακλώντας τη δυναμική της αγοράς της Αθήνας.

11 νέοι προορισμοί / 5 νέες αεροπορικές εταιρίες

Το 2006, το αεροδρόμιο της Αθήνας είχε τακτικές απευθείας συνδέσεις με 109 προορισμούς σε 49 χώρες, από τους οποίους οι 11 ήταν νέοι προορισμοί (Ατλάντα, Ισλαμαμπάντ, Καράτσι, Κρακοβία, Λαχόρι, Μπιλούντ, Μπολόνια, Νάπολη, Τορίνο, Τσέρνοβτσι και Κάλυμνος). Επίσης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλωσόρισε 5 νέες αεροπορικές εταιρίες (Air One, Blue 1, Flyglobespan, Norwegian και Pakistan International).

Αναλυτικά, ανά αγορά εσωτερικού & εξωτερικού

Η αγορά του εσωτερικού, σημειώνοντας αρχικά μικρή αύξηση έως και τον Αύγουστο, παρουσίασε σημαντική άνοδο κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους, κλείνοντας με συνολική αύξηση 5,8%.

Στη διεθνή αγορά, που συνολικά σημείωσε αύξηση 5,5%, ιδιαίτερα δυναμική άνοδος της κίνησης παρατηρήθηκε από την έναρξη της θερινής περιόδου (τέλος Μαρτίου). Η Μέση Ανατολή και η Αμερική ήταν οι αγορές που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση (+16,8% και +12,9%, αντίστοιχα). Η κίνηση προς / από τη Μέση Ανατολή ενισχύθηκε από την εντυπωσιακή ανάπτυξη που παρουσίασαν τα δρομολόγια της Ντόχα και του Ντουμπάι, ενώ το νέο δρομολόγιο της Delta προς την Ατλάντα και οι τακτικές πτήσεις της Air Transat προς Καναδά ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στην εντυπωσιακή άνοδο της αγοράς της Βορείου Αμερικής. Η `Απω Ανατολή σημείωσε επίσης σημαντική βελτίωση της κίνησης με αύξηση 10,2%, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της κίνησης προς Μπανγκόκ και της επαναδραστηριοποίησης της Pakistan International στην Αθήνα. Διψήφια αύξηση (+10,1%) παρουσίασε και η Ανατολική Ευρώπη χάρη στην αύξηση των δρομολογίων των αεροπορικών εταιριών που πετούν στην περιοχή, καθώς και στην είσοδο της Aegean και της Norwegian στη συγκεκριμένη αγορά.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον απολογισμό της κίνησης του 2006, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Alfred van der Meer, δήλωσε: «Για 5η συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσιάζει μια υγιή αύξηση της επιβατικής κίνησης. Χάρη στη σταθερή ανάπτυξή του, το αεροδρόμιο της Αθήνας ξεπέρασε πέρυσι τα 15 εκατομμύρια επιβάτες και ανήκει πλέον στην «οικογένεια» των μεγαλύτερων αεροδρομίων της Ευρώπης, με σημαντική θέση στην αγορά».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024