Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔΑΑ: Ειδικά μέτρα για την περίοδο αιχμής των “Ολυμπιακών Αναχωρήσεων” 29-31 Αυγούστου

ΔΑΑ: Ειδικά μέτρα για την περίοδο αιχμής των “Ολυμπιακών Αναχωρήσεων” 29-31 Αυγούστου

Με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών και την απρόσκοπτη διακίνησή τους κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει προβεί στη λήψη μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση […]

Με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών και την απρόσκοπτη διακίνησή τους κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων<...>, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει προβεί στη λήψη μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ημέρες και ώρες αιχμής.

Κατά την αιχμή των αναχωρήσεων, μεταξύ 29 – 31 Αυγούστου, η κίνηση του Αερολιμένα αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (30η Αυγούστου – 878 προγραμματισμένες κινήσεις αεροσκαφών) λόγω της μαζικής αναχώρησης που ακολουθεί παραδοσιακά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό και για την κατά το δυνατόν αποφυγή προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στις αναχωρήσεις μετά τη λήξη προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες και τους αρμόδιους φορείς, προέβη στην ακόλουθη λήψη μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού στο Επίπεδο Αναχωρήσεων:

  • Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, η είσοδος στο επίπεδο αναχωρήσεων του κεντρικού αεροσταθμού θα επιτρέπεται μόνο στους κατόχους αεροπορικών εισιτηρίων.
  • Η είσοδος των επιβατών στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροσταθμού δεν θα επιτρέπεται νωρίτερα από 3 ώρες προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης της πτήσης τους.
  • Συνιστάται επίσης να μην προσέρχονται συνοδοί ταξιδιωτών κατά την περίοδο αυτή στο αεροδρόμιο.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρακαλεί θερμά το επιβατικό κοινό για τη συνεργασία του ως προς την εφαρμογή των προληπτικών αυτών μέτρων, τα οποία λαμβάνονται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, τόσο της Ολυμπιακής Οικογένειας, όσο και όλων των επιβατών κατά την περίοδο των “Ολυμπιακών αναχωρήσεων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδικασίες που εφαρμόσθηκαν κατά την αιχμή των αφίξεων, συνετέλεσαν σημαντικά στην αποτελεσματική και ομαλή διαχείριση της αυξημένης κίνησης. Στόχος της Εταιρείας Αεροδρομίου και του συνόλου της αεροδρομιακής κοινότητας παραμένει η διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς όλους τους επιβάτες και η συμβολή του Αερολιμένα στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024