Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕ.Ε.: Σύσκεψη για θέματα πολιτικής αεροδρομίων

Ε.Ε.: Σύσκεψη για θέματα πολιτικής αεροδρομίων

Σύσκεψη με εκπροσώπους 11 φορέων, που αντιπροσωπεύουν αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια και ενώσεις μεταφορών της Ευρώπης, κάλεσε χτες, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., κ. Jacques Barrot, προκειμένου να συζητήσουν θέματα πολιτικής αεροδρομίων

Σύσκεψη με εκπροσώπους 11 φορέων, που αντιπροσωπεύουν αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια και ενώσεις μεταφορών της Ευρώπης, κάλεσε χτες, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε.,<...>κ. Jacques Barrot, προκειμένου να συζητήσουν θέματα πολιτικής αεροδρομίων. Σημειώνεται ότι η σύσκεψη συνεχίζεται και σήμερα το πρωί.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα, που σχετίζονται με τις χρεώσεις, την ανταγωνιστικότητα, αλλά και τις υπηρεσίες των αεροδρομίων. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τις ανάγκες των αεροδρομίων στο μέλλον.

“Φέρνω κοντά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να συζητήσουμε θέματα πολιτικής αεροδρομίων. Αρχικά θα ήθελα να επωφεληθώ της εμπειρίας και των απόψεων τους, προτού καταλήξω σε συμπεράσματα για το πώς η Ε.Ε. μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της αεροπορικής της βιομηχανίας. Ο διάλογος μεταξύ των φορέων θα φέρει επίσης διαφορετικές απόψεις πιο κοντά” δήλωσε σχετικά ο κ. Jacques Barrot, που είναι και ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μεταφορών.

Η χτεσινή συζήτηση κάλυψε θέματα σχετικά με τους κανονισμούς επίγειων υπηρεσιών στα αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως διαχείριση αποσκευών, καυσίμων και εμπορευμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα στο άνοιγμα της αγοράς, όσον αφορά στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης έγινε με οδηγία το 1996. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για ένα περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς στο μέλλον, ώστε να εισέλθουν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια περισσότερες ανεξάρτητες εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης, εφόσον πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Στην σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα χρεώσεων των αεροδρομίων. Εφόσον δεν υπάρχει μέχρι σήμερα σχετική οδηγία της Ε.Ε., διάφοροι εθνικοί μηχανισμοί καθορίζουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ αεροδρομίων και αεροπορικών εταιριών. Η συζήτηση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε οργανισμούς αεροπορικών εταιριών και αεροδρομίων να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, αλλά και να εκφράσουν τις προτάσεις τους για μια ενδεχόμενη εφαρμογή ενιαίας πολιτικής στο θέμα των χρεώσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024