Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαEθνικός Κανονισμός Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας

Eθνικός Κανονισμός Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής υπέγραψε χθες σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΚΑΠΑ). Ο ΕΚΑΠΑ απεστάλη στο συναρμόδιο Υπουργείο […]

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής υπέγραψε χθες σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται<...> ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΚΑΠΑ). Ο ΕΚΑΠΑ απεστάλη στο συναρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στόχος του εν λόγω κανονισμού αυτού είναι να προστατεύει την ασφάλεια, κανονικότητα και αποτελεσματικότητα της πολιτικής αεροπορίας, καθορίζοντας διαδικασίες πρακτικές και μέτρα για την αποτροπή και αντιμετώπιση εκνόμων ενεργειών εναντίον της πολιτικής αεροπορίας, που διαπράττονται τόσο στο έδαφος όσο και στην διάρκεια της πτήσης.

Ο ΕΚΑΠΑ εφαρμόζεται σε όλους τους ελληνικούς αερολιμένες, στις εκτός των ορίων των αερολιμένων πολιτικές αεροπορικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την λειτουργία των αερολιμένων και εξυπηρετούν τις πτήσεις αεροσκαφών ελληνικών αεροπορικών εταιριών κατά την εξυπηρέτησή τους στους ελληνικούς αερολιμένες. Ο κανονισμός ισχύει και για τα ιδιωτικά αεροδρόμια.

Με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας προδιαγράφονται μεταξύ άλλων τα γενικά μέτρα ασφάλειας αερολιμένων και αεροπορικών εγκαταστάσεων, οι έλεγχοι του συστήματος ασφαλείας, τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες επιθεωρητών και εποπτών ασφαλείας, ο τρόπος αντιμετώπισης απειλών και συμβάντων, ο τρόπος εκπαίδευσης των εμπλεκομένων με το σύστημα ασφαλείας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024