Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ σημασία της Πληροφορικής στην αεροπορική βιομηχανία

Η σημασία της Πληροφορικής στην αεροπορική βιομηχανία

Διακόσιοι είκοσι τέσσερις συμμετέχοντες από 44 αεροπορικές εταιρίες παρακολούθησαν το 24ο Συνέδριο της IATA, που έγινε από τις 11-12 Μαΐου στην Αθήνα με θέμα `Information Management`…

Διακόσιοι είκοσι τέσσερις συμμετέχοντες από 44 αεροπορικές εταιρίες παρακολούθησαν το 24ο Συνέδριο<...> της IATA, που έγινε από τις 11-12 Μαΐου στην Αθήνα με θέμα `Information Management`.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Karin Gebert, Διευθυντής ITS & CIO της IATA τόνισε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην συμβολή του `Information Management` στον περιορισμό του κόστους.

Ο πρόεδρος του συνεδρίου Δρας Christopher Bart ανέλυσε το ρόλο του Information Management στην προσπάθεια για ενδυνάμωση της φήμης των οργανισμών. Ο Διευθυντής Πληροφορικής της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Περικλής Παπαδοπαράκης τόνισε ότι οι νέες τεχνολογίες υπόσχονται καλύτερο τρόπο λειτουργίας των αεροπορικών εταιριών, μείωση των αναγκών σε προσωπικό, μείωση του κόστους διανομής, δημιουργία ενός κερδοφόρου δικτύου, και βέβαια περισσότερο αποτελεσματικό έλεγχο των εταιριών. “Όλα αυτά πρέπει να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρίες να επιβιώσουν και να σταματήσουν να χάνουν χρήματα.”

Ο Διευθυντής Πληροφορικής της Swiss Air Lines, κ. Robert Borntraeger στο λόγο του με θέμα “Strategic IT sourcing” παρουσίασε την εξέλιξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων, που βασίζονται σε τρία κριτήρια, την ευελιξία, την ποιότητα, και το κόστος.

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ο Δρας Chris Smith, Διευθύνων Σύμβουλος για την Ευρώπη της SH&E ανέλυσε σε ποιους τομείς υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, Low Cost Carriers (LCC), και των παραδοσιακών αεροπορικών εταιριών μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Οι τομείς αυτοί είναι το μέγεθος του δικτύου, η ανάπτυξη και τα κεφάλαια, η τιμολόγηση, η δομή, και η επιρροή.

Ο γενικός διευθυντής της Amadeus κ. Paul Heighway, παρουσίασε το θέμα “Shaping the Future of Passenger Services – Technology to transform and differentiate passenger services”, όπου τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί περιορισμοί.

Ο κ. Duncan Alexander διευθύνων σύμβουλος του OAG, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των συστημάτων διανομής, και τόνισε ότι μετά τα ARS (50`s-80`s), τα GDS (80`s-90`s), και το internet (90`s- 2000), σειρά έχουν οι τεχνολογίες των κινητών.

Σύμφωνα με τον Δρα Hugh Dunleavy, VP Commercial Services, Lufthansa Systems – Americas, η αεροπορική βιομηχανία, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εδώ και πολύ καιρό, βασίζεται κατά κύριο λόγο στο Internet.

Το συνέδριο κάλυψε ολοκληρωμένα το θέμα του Information Management, στην αεροπορική βιομηχανία, και όπως τόνισε και ο κ. Harry Govind, Διευθυντής Information Management της IATA, “Το ΙΤ είναι μια στρατηγική για την επιτυχία των αεροπορικών εταιριών”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024