Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚαταβολή αποζημιώσεων 255 εκατ. ευρώ για τους εργαζομένους της πρώην ΟΑ
Σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου

Καταβολή αποζημιώσεων 255 εκατ. ευρώ για τους εργαζομένους της πρώην ΟΑ

Στην τμηματική καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους περίπου 255 εκατ. ευρώ, που αφορά τους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό […]

Στην τμηματική καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους περίπου 255 εκατ. ευρώ, που αφορά τους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής, προσανατολίζεται<...> η κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Α. Λοβέρδος, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Δ. Ρέππας και οι υφυπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, κ.κ. Γ. Κουτρουμάνης Φ. Σαχινίδης αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ και σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση των προβλέψεων του νόμου, που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το θέμα αυτό, προσθέτοντας -χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις- ότι τροποποίηση του νόμου δεν μπορεί να γίνει, αλλά αυτός δεν μπορεί να υλοποιηθεί και στο σύνολό του.

Σύμφωνα με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, από τους 4.500 εργαζόμενους, 50% οδηγούνται στη σύνταξη. Οι υπόλοιποι προσανατολίζονται προς το δημόσιο. Πρόσθεσε, δε, ότι τα θέματα, που εξετάζονται, αφορούν τις αποζημιώσεις, τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, τα οποία κάποιοι λάμβάνουν, και τα συνταξιοδοτικά.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μία άλλη προσέγγιση στο όλο θέμα και εκτιμά πως πρέπει, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, να εξετάσει την ταξινόμηση, ανά κλάδο και ειδικότητα, των διαφόρων κατηγοριών των εργαζομένων της πρώην Ολυμπιακής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024