Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαράνομη και καταχρηστική η εξαγγελθείσα για σήμερα απεργία της Ε.Ι.Σ.Φ.

Παράνομη και καταχρηστική η εξαγγελθείσα για σήμερα απεργία της Ε.Ι.Σ.Φ.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η εξαγγελθείσα για σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005, απεργία της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών– Ε.Ι.Σ.Φ.. Τα αιτήματα της Ένωσης ήταν κυρίως οικονομικά, αλλά και σχετικά […]

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η εξαγγελθείσα για σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005, απεργία της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών<...>– Ε.Ι.Σ.Φ.. Τα αιτήματα της Ένωσης ήταν κυρίως οικονομικά, αλλά και σχετικά με τα θέματα ασφάλειας των πτήσεων.

Ειδικότερα, οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές ζητούσαν από την διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών να σεβαστεί τις υπογραφές της στην συμφωνηθείσα συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ σε ανακοίνωσή της, η Ε.Ι.Σ.Φ. τόνιζε ότι “δεν θα ανεχθεί άλλες `εκπτώσεις` στην ασφάλεια των πτήσεων” και καλούσε τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υγείας, αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακόμη, οι συνοδοί και οι φροντιστές είχαν καταγγείλει ότι έχουν καταργηθεί οι περιοδικοί ιατρικοί έλεγχοι από το αρμόδιο κρατικό Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, με αποτέλεσμα αυτοί να γίνονται ακόμη και από ιδιώτες γιατρούς.

Κόντρα Ε.Ι.Σ.Φ. και Διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει για τα καλά τον τελευταίο καιρό μεταξύ της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών – Ε.Ι.Σ.Φ. και της Διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών εξαιτίας των πρόσφατων καθυστερήσεων και ματαιώσεων, που παρατηρήθηκαν στις πτήσεις.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών εξηγεί την κατάσταση, αποδίδοντας την πηγή του προβλήματος στην έλλειψη προσωπικού καμπίνας, καθώς πολλοί είναι οι εργαζόμενοι από το Ιπτάμενο προσωπικό, που έχουν δηλώσει άδεια, λόγω ασθενείας. Η διοίκηση ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και δηλώνει ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος πτήσεων, παρά τα προβλήματα που παρατηρούνται.

Από την άλλη, η Ε.Ι.Σ.Φ., που καταλογίζει στη διοίκηση ανεπάρκεια και προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται στο γεγονός πως μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Γραμματικό, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα αεροσκάφη, που είχαν νοικιάσει για τη συγκεκριμένη περίοδο, μαζί με τα πληρώματά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον έλλειψη προσωπικού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024