Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕΙΣΦ: Απαιτεί την υλοποίηση της υπογραφείσας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΕΙΣΦ: Απαιτεί την υλοποίηση της υπογραφείσας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας

Η Ένωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ) των Ολυμπιακών Αερογραμμμών συνεχίζει το δίκαιο αγώνα της, απαιτώντας την υλοποίηση της υπογραφείσας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας της χώρας…

Η Ένωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ) των Ολυμπιακών Αερογραμμμών συνεχίζει το δίκαιο αγώνα της, απαιτώντας την υλοποίηση<...> της υπογραφείσας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας της χώρας.

Τα μέλη της ΕΙΣΦ μετά τη δικαστική ματαίωση της 48ωρης απεργίας, που είχαν εξαγγείλει για τις 16 και 17 Οκτωβρίου 2004, δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα τους και προχωρούν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Έτσι, για αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2004, στις 10 το πρωί, οι ΙΣ-Φ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Μεταφορών, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στον πρωτοφανή εμπαιγμό ενός ολόκληρου κλάδου και την αθέτηση γραπτών συμφωνιών από την πλευρά της διοίκησης των Ο.Α.

Οι ΙΣ-Φ διαμαρτύρονται, γιατί δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας των Ο.Α, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, την οποία οι δύο πλευρές συνυπέγραψαν πριν από περίπου δύο μήνες. Υπενθυμίζεται, ότι μετά από διάλογο περίπου δύο μηνών ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος των Ο.Α (κ.κ. Π. Παπαγεωργίου και Οδ. Βλάμης, αντίστοιχα), στις 23 Αυγούστου 2004 υπέγραψαν μαζί με την ΕΙΣΦ τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία διασφαλίζει διετή περίοδο εργασιακής ειρήνης και θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2004.

Όμως, μέχρι σήμερα η σύμβαση αυτή, σε αντίθεση με τη σύμβαση του κλάδου των χειριστών, δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ, καθώς το Δ. Σ των Ο. Α δεν την ενέκρινε, παρότι ασχολήθηκε με αυτή σε τέσσερις συνεδριάσεις του. Το ποτήρι ξεχείλισε, σύμφωνα με εκπροσώπους της Ένωσης, “όταν εδώ και λίγες μέρες η διοίκηση των Ο.Α, ανακοίνωσε ότι “παγώνει” τη σύμβαση εν αναμονή των αποτελεσμάτων του νέου διαγωνισμού, που θα προκηρυχθεί για την πώληση της εταιρίας, ώστε οι διαπραγματεύσεις να γίνουν απευθείας με το νέο ιδιοκτήτη της”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024