Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒραβείο στον Ακριβό Τσολάκη από την διεθνή οργάνωση Flight Safety Foundation

Βραβείο στον Ακριβό Τσολάκη από την διεθνή οργάνωση Flight Safety Foundation

Βραβείο στον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, κ. Ακριβό Τσολάκη, απένειμε προχτές στη Μόσχα,ο πρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Flight Safety Foundation, κ. Stuart Matthews, αναγνωρίζοντας κατά […]

Βραβείο στον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, κ. Ακριβό Τσολάκη, απένειμε προχτές στη Μόσχα,<...>ο πρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Flight Safety Foundation, κ. Stuart Matthews, αναγνωρίζοντας κατά αυτό τον τρόπο την συνεισφορά του στην ασφάλεια πτήσεων των αεροσκαφών.

Σε προσφώνησή του κατά την παραλαβή της μεγαλύτερης αυτής διεθνούς αναγνώρισης για τη συμβολή του εκπροσώπου της χώρας μας στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας πτήσεων των αεροσκαφών, ο κ. Τσολάκης ανέφερε ότι αφιερώνει το βραβείο στην Ελλάδα, την οικογένεια του και τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρίας `Helios`, στο Γραμματικό, στις 14 Αυγούστου 2005.

Το ελληνικό όνομα προβλήθηκε επίσης προχτές, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσαν σε ρωσικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Τσολάκης μαζί με τον πρόεδρο της Flight Safety Foundation κ. Stuart Matthews, ο οποίος εκφράστηκε με θετικό τρόπο για την ποιότητα και την ασφάλειας πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας και δήλωσε ότι “οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ελλάδας υπήρξαν άψογες κατά τη διαδικασία της διερεύνησης των αιτίων της πτώσης του αεροσκάφους της `Helios` στο Γραμματικό”.

Τέλος, όσον αφορά στο έργο του κ. Τσολάκη, αξίζει να αναφερθεί ότι υπηρέτησε πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας επί 16 χρόνια και στη συνέχεια από το 1965 μέχρι το 1990 πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και υπεύθυνος για την ασφάλεια των πτήσεών της. Με ενέργειές του η χώρα μας έγινε το 1980 μέρος της Flight Safety Foundation, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά την υποβάθμισή της από την αμερικανική Υ.Π.Α. (FAA), από το 2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2005.

Ο κ. Τσολάκης είναι επίσης πρόεδρος της οργάνωσης ασφάλειας πτήσεων της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κύπρου και συμμετέχει στο πενταμελές επιτελείο διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επί προεδρίας του το 1989 η Ολυμπιακή Αεροπορία βραβεύτηκε για την ασφάλεια των πτήσεών της και ο ίδιος βραβεύτηκε το 2002 από το γνωστό περιοδικό του χώρου Aviation Week and Space Technology. Το 2002 οργάνωσε στην Αθήνα το ετήσιο διεθνές συνέδριο της Flight Safety Foundation και θα οργανώσει την άνοιξη του 2006, πάλι στην Αθήνα το πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ασφάλεια των πτήσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024