Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑλώβητη η Ryanair από τον πόλεμο των Online καναλιών πωλήσεων – Τι έγινε το Δεκέμβριο
Αεροπορικές εταιρίες

Αλώβητη η Ryanair από τον πόλεμο των Online καναλιών πωλήσεων – Τι έγινε το Δεκέμβριο

Η Ryanair αντιδρά στην αποχώρηση των πτήσεών της από κορυφαίους OTA, μειώνοντας τις τιμές και ενθαρρύνοντας τις κρατήσεις μέσω του Ryanair.com, διατηρώντας σταθερή την επιβατική κίνηση παρά και τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω συγκρούσεων.

Κερδισμένη βγαίνει η Ryanair σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου αφού το load factors της έχει πέσει μόνο 1% μετά την ξαφνική αφαίρεση των πτήσεων της από τους περισσότερους και μεγαλύτερους Online Travel Agents, OTA, όπως η Booking.com, το Kiwi, το Kayak αλλά και άλλων μικρότερων. Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ryanair πραγματοποίησε περισσότερες από 72.500 πτήσεις τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ πάνω από 900 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω σύγκρουσης Ισραήλ με τη Γάζα.

Αποκαλώντας “πειρατές” τους παραπάνω OTA, η Ryanair θεωρεί ευπρόσδεκτη την αφαίρεση των πτήσεων της από τα συστήματα τους και δηλώνει ότι οι κρατήσεις τους αποτελούσαν ένα μικρό μέρος μόνο των συνολικών κρατήσεων της εταιρίας ενώ η μείωση κατά 1% ή 2% του load factor θα σημειωθεί και τον Ιανουάριο. Ως απάντηση δηλώνει ότι θα μειώσει περαιτέρω τις τιμές της διαθέτοντας περισσότερους χαμηλούς ναύλους απευθείας στους καταναλωτές.

Η Ryanair θα ανταποκριθεί σε αυτήν την ευπρόσδεκτη κατάργηση των πτήσεων της από τους ιστότοπους της OTA Pirate, μειώνοντας τους ναύλους όπου χρειάζεται για να ενθαρρύνει όλους τους επιβάτες να κάνουν κράτηση απευθείας στη Ryanair.com όπου υπάρχει εγγύηση ότι έχουν πάντα τους χαμηλότερους ναύλους χωρίς υπερχρεώσεις από OTA “πειρατές”, πλαστά στοιχεία επικοινωνίας, ή άλλες απάτες τιμολόγησης/επιστροφής χρημάτων. Εν τω μεταξύ, η Ryanair συνεχίζει να διαθέτει τους ναύλους της σε ειλικρινείς και διαφανείς OTA, όπως η Google Flights, που δεν προσθέτουν κρυφές προσαυξήσεις στις τιμές της Ryanair και που κατευθύνουν τους επιβάτες να κάνουν τις κρατήσεις τους απευθείας στον ιστότοπο Ryanair.com.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024