Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιαμαρτυρία των Ελλήνων της Μελβούρνης προς την Ολυμπιακή Αεροπορία

Διαμαρτυρία των Ελλήνων της Μελβούρνης προς την Ολυμπιακή Αεροπορία

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης απέστειλε επιστολή προς την διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας διαμαρτυρόμενη για τις προσβλητικές, όπως χαρακτηρίζει, δηλώσεις του εκπροσώπου της, όσον αφορά στη διακοπή των πτήσεών της […]

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης απέστειλε επιστολή προς την διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας διαμαρτυρόμενη για τις προσβλητικές<...>, όπως χαρακτηρίζει, δηλώσεις του εκπροσώπου της, όσον αφορά στη διακοπή των πτήσεών της από και προς την Αυστραλία. Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας κ. Γ. Φουντάς και Κ. Μάρκος αντίστοιχα. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από την αδικαιολόγητη διακοπή των πτήσεων της Ολυμπιακής προς Αυστραλία με τη δικαιολογία ότι η γραμμή ήταν ασύμφορη και ζημιογόνος, και την ουσιαστική αποκοπή μας από τον ομφάλιο λώρο της γενέτειρας, ακολούθησε η προσβλητική δήλωση του εκπροσώπου σας κ. Γεωργίου Μπάκου που είδε το φως της δημοσιότητας σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας (Athens News και Νέος Κόσμος Μελβούρνης):

“Η απόφαση μας (για διακοπή των πτήσεων προς Αυστραλία) ανακοινώθηκε και είναι οριστική… Δε γνωρίζω τι είδους δικαιοδοσία μπορεί να έχει ο υπουργός ή οποιοιδήποτε άλλοι Ελληνοαυστραλοί ώστε να αμφισβητήσουν την απόφασή μας. Είναι οριστική.”

Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν έκπληξη και αγανάκτηση στην ομογένεια της Αυστραλίας. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφερε κάποιος να κάνει τόσα ατοπήματα μέσα από τρεις γραμμές.

Καταρχήν να υπενθυμίσουμε ότι ο Υπουργός Τουρισμού της Βικτώριας που αριθμεί 5.000.000 πληθυσμό δεν αμφισβήτησε καμία απόφαση, παρά μόνο προσεφέρθει να βοηθήσει οικονομικά. Πουθενά λοιπόν δεν υπήρχε ανάμιξη στα εσωτερικά της ΟΑ ούτε καν παρενέβη. Αλλά πιστεύουμε ότι για το θέμα αυτό είναι ο ίδιος αρμόδιος να απαντήσει. Εμείς ως Έλληνες όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράσουμε γνώμη και άποψη για θέματα που μας αφορούν. Και αυτό κάναμε στην προκειμένη περίπτωση. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Μπάκο να αμφισβητήσει το δικαίωμά μας αυτό.

Δε γνωρίζει η Διοίκηση της ΟΑ τη δικαιοδοσία αυτών των “οποιωνδήποτε άλλων” Ελληνο-Αυστραλών και του Προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ενός Οργανισμού που αριθμεί 105 χρόνια ζωής και δραστηριότητας και κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι; Ενός οργανισμού που δίνει πάντα το ‘παρών’ στο εθνικό κάλεσμα και στέκεται θεματοφύλακας της γλώσσας και του πολιτισμού και που σήμερα συμμετέχει ενεργά και στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της Αθήνας 2004;

Όλα αυτά τα “εύσημα” που μας αποδόθηκαν φανερώνουν την πλήρη άγνοια της Διοίκησης της ΟΑ και μάλλον την ενόχλησή της γιατί… τολμήσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα και να ζητήσουμε να συνεχιστούν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής στην Αυστραλία, πιστεύοντας ότι η συνέχιση εξυπηρετεί όχι μόνο την Ομογένεια αλλά και την ίδια την εταιρεία. Και τώρα βρισκόμαστε υπό κατηγορία.

Ξεχνάει η Διοίκηση και ο εκπρόσωπός της, πως όταν η Ολυμπιακή άνοιγε εκ νέου τις γραμμές της στην Αυστραλία το 1984, τα ανώτατα διοικητικά της στελέχη σε διαδοχικές τους επισκέψεις ζητούσαν τη συμπαράσταση όλων των Ομογενειακών φορέων, αλλά και όλων των συμπαροίκων για να στηριχθεί η γραμμή. Τότε η λειτουργία και η διατήρηση της γραμμής της Αυστραλίας, όπως μας έλεγαν οι συνάδελφοί σας, αλλά και η τότε πολιτική ηγεσία υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν και εθνικός στόχος. Είκοσι χρόνια μετά, έχουν ξεχαστεί και οι υποσχέσεις και οι εθνικοί στόχοι και όλοι εμείς εισπράττουμε μια τέτοια αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά από στελέχη της εταιρείας.

Εμείς από τη δική μας σκοπιά θα κάνουμε το παν για να δείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η διακοπή των πτήσεων της ΟΑ ήταν ένα τραγικό λάθος, όχι μόνο με εθνικά, αλλά και με εμπορικά αρνητικά επακόλουθα. Βέβαια η ζημιά έχει γίνει. Πιθανώς έπρεπε να γίνει ακόμα ένα λάθος για να καλυφθούν τα τεράστια σφάλματα του παρελθόντος που έφεραν τον Εθνικό μας αερομεταφορέα στη δυσχερή θέση που βρίσκεται σήμερα. Αλλά όταν ένα τέτοιο σφάλμα συνοδεύεται και από δηλώσεις άκρως προσβλητικές και υποτιμητικές, τότε το πλήγμα είναι διπλό και το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024