Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕκτινάσσονται οι ναύλοι της Ryanair – Στα ύψη τα πρώτα κέρδη της αεροπορικής
Αερομεταφορές

Εκτινάσσονται οι ναύλοι της Ryanair – Στα ύψη τα πρώτα κέρδη της αεροπορικής

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary επιβεβαίωσε τα παραπάνω, τονίζοντας ότι νυλοι που είναι σε ισχύ φέτος είναι «σημαντικά» υψηλότεροι από ότι πριν από ένα χρόνο.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair ανακοίνωσε τα πρώτα της κέρδη μετά την πανδημία. Συγκεκριμένα, τα κέρδη του αερομεταφορέα έφθασαν τα 1,43 δισ. ευρώ, για το α’ τρίμηνο του 2023.

Η αεροπορική κατάφερε να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, παρά τις μακροοικονομικές εξελίξεις και το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, διότι αύξησε το μέσο ναύλο κατά 50%.

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary επιβεβαίωσε τα παραπάνω, τονίζοντας ότι νυλοι που είναι σε ισχύ φέτος είναι «σημαντικά» υψηλότεροι από ότι πριν από ένα χρόνο, όταν η ζήτηση χτυπήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο ειδικός σε θέματα αεροπορίας John Strickland, από την JLS Consulting, δήλωσε στο BBC Today ότι οι ναύλοι θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Γεγονός που θα αποτρέψει τους πολίτες από την πραγματοποίηση ταξιδιών. «Αν μιλάμε, ας πούμε, για αύξηση 10% ή ακόμα και αύξηση 15% ή 20%, μιλάμε μόνο για μερικές λίρες, ίσως πέντε, έξι, επτά σε αυξημένο κόστος», πρόσθεσε.

Η Ryanair είδε τον αριθμό των επιβατών να ανακάμπτει κατά 74% στα 168,6 εκατομμύρια πέρυσι, καθώς η ζήτηση για ταξίδια συνέχισε να ανακάμπτει. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρά σε νέες επενδύσεις αεροσκαφών και πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα πτήσεων της με 3.000 καθημερινές πτήσεις.

Ο κ. O’Leary ανέφερε ότι η ζήτηση για ταξίδια αυτό το καλοκαίρι είναι «ισχυρή και οι τιμές αιχμής για το καλοκαίρι του 2023 είναι σε τάση μπροστά από πέρυσι». Παρά το υψηλό κόστος των καυσίμων, φάνηκε «επιφυλακτικά αισιόδοξος» για την επίτευξη μιας «μέτριας αύξησης κερδών από έτος σε έτος».

Πρόσφατα στοιχεία από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) δείχνουν ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μόλις έφτασαν τον μέσο πληθωρισμό στον ΟΟΣΑ και έχουν αυξηθεί με χαμηλότερο ρυθμό από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024