Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕναέριες, επίγειες και θαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό αεροσκάφους της Adam Air

Εναέριες, επίγειες και θαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό αεροσκάφους της Adam Air

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από χτες σε αέρα, θάλασσα και ξηρά οι έρευνες εντοπισμού του αγνοούμενου, από την περασμένη Δευτέρα, αεροσκάφους της εταιρίας Adam Air, τύπου Boeing 737-400, στο οποίο […]

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από χτες σε αέρα, θάλασσα και ξηρά οι έρευνες εντοπισμού του αγνοούμενου, από την περασμένη Δευτέρα, αεροσκάφους της εταιρίας Adam Air, τύπου Boeing 737-400, στο οποίο επέβαιναν<...>102 άτομα, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εκτελώντας πτήση από την Σουραμπάγια στο Μανάδο, υπό άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες εντοπισμού, που συνεχίζονται από τις ινδονησιακές αρχές, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο επίσημο αποτέλεσμα, συμμετέχουν δυνάμεις από τις ΗΠΑ – μεταξύ των επιβατών ήταν και 3 Αμερικάνοι πολίτες – και την Σιγκαπούρη, ενώ στόχος των αρχών είναι να συνεχιστούν οι έρευνες έως ότου βρεθούν τα ίχνη του αεροσκάφους, ακόμη και αν χρειαστεί ένας μήνας. Οι συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών, από την άλλη, εκτιμούν ότι έχει πλέον χαθεί κάθε ελπίδα ύπαρξης επιζώντων.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών και Διάσωσης στο Μακασάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νότιο Σουλαουέσι, χτες απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της πόλης, τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ αυτών κι ένα Φόκερ-50 της στρατιωτικής αεροπορίας, ενώ τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Σουλαουέσι `χτενίζουν` πέντε πλοία του Ινδονησιακού ναυτικού. Στον αγώνα του εντοπισμού κάποιου ίχνους συμμετέχουν από ξηράς και 3.000 στρατιώτες, ναύτες, αεροπόροι, η αστυνομία κι εκατοντάδες κάτοικοι κι εθελοντές. Κατά τη διενέργεια ελέγχων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν στο στενό Μακασάρ της Ινδονησίας και σε μεγάλο θαλάσσιο βάθος μεγάλα μεταλλικά κομμάτια, των οποίων όμως η πιστοποίηση αναμένεται εντός των ημερών, προκειμένου να εξακριβωθεί αν προέρχονται από το συγκεκριμένο αεροσκαφος.

Σημειώνεται τέλος πως στην Ινδονησία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες, για τη παροχή βοήθειας στον εντοπισμό του αεροσκάφους, και εξαμελής ομάδα αμερικανών ειδικών του Γραφείου Ασφαλείας Μεταφορών, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Boeing.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024