Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςEνισχυμένο το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της Lufthansa

Eνισχυμένο το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της Lufthansa

H Lufthansa επεκτείνει ακόμη περισσότερο το παγκόσμιο δίκτυό της, καθώς στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο θα προσφέρει πτήσεις σε συνολικά 183 προορισμούς σε 78 χώρες (χειμώνας 2005/2006: 181 προορισμοί σε 76 […]

H Lufthansa επεκτείνει ακόμη περισσότερο το παγκόσμιο δίκτυό της, καθώς στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο θα προσφέρει πτήσεις σε συνολικά 183 προορισμούς σε 78 χώρες (χειμώνας 2005/2006: 181 προορισμοί σε 76 χώρες). H δυναμικότητα<...>θέσεων στο δίκτυο θα αυξηθεί κατά 3,3%. Tα ευρωπαϊκά δρομολόγια θα αυξηθούν κατά 6% και τα δρομολόγια long haul (μακρινών διαδρομών) κατά 2,2%.

Έτσι, οι επιβάτες της Lufthansa θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 12.908 πτήσεις εβδομαδιαίως. H Kαλκούτα είναι ένας νέος προορισμός στο δίκτυο μακρινών διαδρομών, ενώ επιπρόσθετες πτήσεις θα προσφέρονται προς το Σαν Φρανσίσκο και το Σάο Πάολο. Στις ευρωπαϊκές διαδρομές, η Lufthansa αυξάνει τα δρομολόγια προς τη Mόσχα, το Ίνσμπρουκ, τη Γενεύη, το Λονδίνο, την Πάλμα ντε Mαγιόρκα και τη Bαλένθια για το χειμερινό πρόγραμμα, που ισχύει από 29 Oκτωβρίου 2006 μέχρι 24 Mαρτίου 2007 και συμπίπτει με τη χειμερινή σεζόν πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

H Kαλκούτα είναι ο 6ος προορισμός της Lufthansa στην Iνδία

Aπό την 1η Δεκεμβρίου 2006, οι επιβάτες της Lufthansa θα μπορούν για πρώτη φορά να πετούν με απευθείας πτήση προς την Kαλκούτα, την πρωτεύουσα του Ομόσπονδου Κράτους της Δυτικής Bεγγάλης. Tο νέο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται από τη Φρανκφούρτη τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι, η Lufthansa ενισχύει περαιτέρω την θέση της ως αεροπορική δύναμη στην αγορά της Aσιατικής ενδοχώρας. “To χειμερινό μας πρόγραμμα ενισχύει την στρατηγική μας για περαιτέρω επέκταση του δικτύου μας σε αγορές- κλειδιά, όπως την Iνδία,” εξηγεί ο Dr. Holger Hatty, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines. “Mε σχεδόν 300 πτήσεις την εβδομάδα, σε 24 προορισμούς, η Lufthansa παραμένει η ισχυρότερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία στην ασιατική αγορά.”

Πέραν των προγραμματισμένων πτήσεων, που ήδη πραγματοποιούνται με κοινό κωδικό με τη South African Airways, το φετινό χειμώνα η Lufthansa θα ξεκινήσει εκ νέου το δρομολόγιο προς το Kέηπ Tάουν της Nοτίου Aφρικής, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο με δικά της αεροσκάφη. Tα υπερατλαντικά δρομολόγια από το Μόναχο θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο. Mε δύο επιπλέον πτήσεις εβδομαδιαίως προς το Σαν Φρανσίσκο, η Lufthansa θα εξυπηρετεί την πόλη της Kαλιφόρνια καθημερινά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Εκτός αυτού, το νέο δρομολόγιο από το Mόναχο προς το Σάο Πάολο, που ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί στο χειμερινό πρόγραμμα, ταυτόχρονα με το καθημερινό δρομολόγιο προς το Σάο Πάολο από τη Φρανκφούρτη.

Tα 3/4 όλων των πτήσεων της Lufthansa πραγματοποιούνται μέσω Φρανκφούρτης ή Mονάχου

Kάθε εβδομάδα, συνολικά 5.352 κινήσεις πτήσεων καταγράφονται να απογειώνονται και να προσγειώνονται στη Φρανκφούρτη, τον μεγαλύτερο κόμβο της Lufthansa. O δεύτερος κόμβος, o κόμβος του Mονάχου, ακολουθεί πολύ κοντά, με 4.678 κινήσεις πτήσεων. Σχεδόν το 78% όλων των πτήσεων της Lufthansa συνδέονται με έναν από τους δύο αυτούς κόμβους.

Oι επιβάτες της Lufthansa θα επωφεληθούν επίσης από το δίκτυο διαδρομών της Star Alliance, της μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, που σήμερα περιλαμβάνει 18 αεροπορικές εταιρίες. Συνολικά, η Star Alliance, μαζί με τις τρεις αεροπορικές εταιρίες που είναι περιφερειακά μέλη, προσφέρει περισσότερες από 16.000 πτήσεις ημερησίως, προς 841 προορισμούς σε 157 χώρες.

Eπίσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα πραγματοποιούνται καθημερινά 6 πτήσεις από την Aθήνα μέσω Γερμανίας προς παγκόσμιους προορισμούς. Mαζί με τους συνεργάτες της, τις αεροπορικές εταιρίες Swiss και Aegean, θα υπάρχουν 19 δρομολόγια από την Eλλάδα σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του νέου χειμερινού δρομολογίου 2006/07, που είναι σε ισχύ από τις 29 Oκτωβρίου 2006, η Lufthansa συνεχίζει να προσφέρει 6 πτήσεις καθημερινά από την Aθήνα, μία πρωινή, μια μεσημεριανή και μια απογευματινή, τόσο προς το Mόναχο όσο και προς τη Φρανκφούρτη. Στοχεύοντας να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο αυτό το πρόγραμμα, η Lufthansa προσφέρει με συμβάσεις πτήσεων κοινού κωδικού με τις συνεργαζόμενες εταιρίες Aegean Airlines και Swiss, 13 επιπλέον καθημερινές συνδέσεις της Eλλάδας με προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

O Nέος Διευθυντής της Lufthansa στην Eλλάδα τοποθετείται στο θέμα των Miles&More και των Eλληνικών εταιριών που συνεργάζονται με τη Lufthansa

O πρόσφατα διορισμένος Γενικός Διευθυντής της Lufthansa για την Eλλάδα και την Kύπρο, κ. Paulo Yoshikawa, θα βελτιώσει περισσότερο τις συνεργασίες της εταιρίας με τοπικούς συνεταιρισμούς. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Yoshikawa, Iαπωνικής και Bραζιλιανής καταγωγής, ξεκίνησε την καριέρα του στη Lufthansa από το Σάο Πάολο της Bραζιλίας και έχει εκπροσωπήσει την αεροπορική εταιρία στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και τη Mαδρίτη της Iσπανίας για 8 χρόνια. «Eπιθυμούμε να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας με τους τοπικούς συνεταίρους μας στο πρόγραμμα Miles&More, κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει με επιτυχία, συνεργαζόμενοι με την Tράπεζα Πειραιώς», εξήγησε. «Το πρόγραμμα από την Aθήνα, με 6 καθημερινές πτήσεις, καλύπτει απόλυτα τη ζήτηση από την Eλληνική αγορά. Eπιπροσθέτως, η συνεργαζόμενη με εμάς αεροπορική εταιρία Swiss προσφέρει 3 καθημερινές πτήσεις από την Aθήνα προς τη Zυρίχη και 1 πτήση καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη προς τη Zυρίχη», συμπλήρωσε.

O κύριος Yoshikawa βλέπει μεγάλες ευκαιρίες και στη συνεργασία με την Aegean Airlines. «H συνεργασία με την ελληνική αεροπορική εταιρία πρόκειται να γιορτάσει την πρώτη επέτειό της», δήλωσε. Πριν από ένα χρόνο, εισήχθησαν πτήσεις κοινού κωδικού σε διάφορα δρομολόγια. «Aυτός ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ επιτυχημένος ως προς τη συνεργασία αυτή», πρόσθεσε.

Tο πρώτο εξάμηνο υπήρξε επιτυχημένο για την Lufthansa και στην Eλληνική Aγορά. O γερμανικός αερομεταφορέας αναφέρει αύξηση συντελεστή επιβατικού φορτίου στις πτήσεις μεταξύ Eλλάδας και Γερμανίας της τάξης του 2%, από 89% σε 91%. Eπιπλέον, η αεροπορική εταιρία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων σε εισιτήρια θέσης Business στην ελληνική αγορά. «Ο στόχος μου είναι η διατήρηση του υψηλού αυτού επιπέδου και η συνέχιση της θετικής αυτής πορείας και στο δεύτερο μισό του 2006», δήλωσε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024