Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚατατέθηκαν οι προσφορές για την Ολυμπιακή

Κατατέθηκαν οι προσφορές για την Ολυμπιακή

Με τη δαμόκλειο σπάθη της Κομισιόν, ως ενδεχόμενο να ‘φρενάρει’ την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας αν θεωρήσει τη διάσπαση του εθνικού αερομεταφορέα σε δύο εταιρίες, μία “καθαρή” και μία […]

Με τη δαμόκλειο σπάθη της Κομισιόν, ως ενδεχόμενο να 'φρενάρει' την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> αν θεωρήσει τη διάσπαση του εθνικού αερομεταφορέα σε δύο εταιρίες<...>, μία "καθαρή" και μία "παθητική" -η οποία θα σηκώσει όλο το έλλειμμα -ως κρατική παρέμβαση, κατέθεσαν τις δεσμευτικές προσφορές τους οι τρεις από τους τέσσερις υποψήφιους μνηστήρες για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου και του μάνατζμεντ της πολύπαθης εταιρίας.

Συγκεκριμένα προσφορές υπέβαλαν οι: Axon Airlines, Κυπριακές Αερογραμμές και ο εφοπλιστής Ρέστης, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για το κονσόρτσιουμ των αεροπορικών επιχειρήσεων από την Αυστραλία Venture Capital Integrated Solutions να μην καταθέσει τελικά προσφορά.
Τώρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το άνοιγμα των προσφορών και η επιλογή του καταλληλότερου να αναλάβει την Ο.Α. Ως ημερομηνία επελέγη η 25 Μαΐου.

Πάντως αν και αυτή κρίνεται ως η τελευταία ευκαιρία για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α, "παίζει" πάντα το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να ανακηρυχθεί άγονος και η Κυβέρνηση να προσπαθήσει να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι η Ο.Α το 1999 είχε παθητικό γύρω στα 26 δισ. δρχ. ενώ το 2000 η εκτίμηση είναι ότι τα ελλείμματά της θα υπερβούν τα 40 δισ. δραχμές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024