Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚυπριακές Αερογραμμές: Απολύουν το πλεονάζον προσωπικό

Κυπριακές Αερογραμμές: Απολύουν το πλεονάζον προσωπικό

Η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, καλεί σήμερα τους Συνδέσμους των εργαζομένων στην εταιρία για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με την απόφαση της να απολύσει σύντομα αριθμό ανωτέρων αεροσυνοδών και υπευθύνων καμπίνας, […]

Η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών<.>, καλεί σήμερα τους Συνδέσμους των εργαζομένων στην εταιρία για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά<...> με την απόφαση της να απολύσει σύντομα αριθμό ανωτέρων αεροσυνοδών και υπευθύνων καμπίνας, που έχει κριθεί ως πλεονάζον.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα στον Κυπριακό Τύπο, η διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών αποφάσισε τον καθορισμό κριτηρίων στη βάση των οποίων θα καταρτιστεί ο σχετικός κατάλογος των αεροσυνοδών (Pursers), που θ' αποχωρήσουν από την εταιρία ως πλεονάζοντες.

Tα κριτήρια αυτά έχουν ήδη ανακοινωθεί γραπτώς στους συνδέσμους τους και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Eπίδοση και απόδοση, όπως καθορίζεται στις ετήσιες εμπιστευτικές εκθέσεις, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, επιδεξιότητες, δυνατότητες και χρόνια υπηρεσίας.

Ως δικαιολογίες για τις απολύσεις προσωπικού, η εταιρία επικαλείται την κρίση που ξέσπασε στις αερομεταφορές μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά και την αποχώρηση ενός από τα τέσσερα αεροπλάνα A-310. Tα πληρώματα των πιλότων του συγκεκριμένου αεροσκάφους έχουν μεταταχθεί στα πληρώματα των αεροπλάνων A-320 και ήδη έχουν αποσταλεί εκ περιτροπής στην Tουλούζη για εκπαίδευση, ενώ τα πληρώματα των αεροσυνοδών υπηρεσιών θαλάμου θα απολυθούν ως πλεονάζον προσωπικό.

Tην εν λόγω απόφαση η εταιρία τη χαρακτηρίζει ως προνόμιο του εργοδότη και πέρασε το μήνυμα στους Συνδέσμου ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.

Οι εκπρόσωποι όμως των συνδέσμων τόνιζαν ότι η τυχόν απόλυση μόνιμου προσωπικού θα πυροδοτήσει νέα προβλήματα και θα επηρεάσει τις εργασιακές σχέσεις, με κίνδυνο να ξεσπάσουν σοβαρές αναταραχές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024