Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις πρόσφατες επαφές της Credit Suisse First Boston, CSFB, συμβούλου της κυβέρνησης για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το ενδιαφέρον των Ελλήνων επενδυτών […]

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις πρόσφατες επαφές της Credit Suisse First Boston, CSFB, συμβούλου της κυβέρνησης για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>, το ενδιαφέρον<...> των Ελλήνων επενδυτών για την Ο.Α.<.> δείχνει να είναι μεγάλο.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες προτίθενται να διαθέσουν και τα χρήματα για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΟΑ, αλλά και να οργανώσουν μια διοικητική ομάδα για την εταιρία που θα προέρχεται από ξένο αερομεταφορέα.
Σε αντίθεση, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών δείχνει να είναι πολύ μειωμένο. Για το λόγο αυτό η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την Ολυμπιακή Αεροπορία δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τον ερχόμενο Οκτώβριο, μολονότι είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Αύγουστο.
Η έλλειψη ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα στη εφημερίδα ‘Τα Νέα’ αναγκάζει την κυβέρνηση να δώσει στο μεταξύ λύση στα σοβαρά λειτουργικά και διαχειριστικά προβλήματα της εταιρείας.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Credit Suisse First Boston, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι μικρό εάν προηγουμένως δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα. Ειδικότερα, ζητήθηκε η άμεση σύνταξη ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου, στο οποίο θα αποτυπώνεται η σημερινή εικόνα της Ο.Α., η θέση της στην αγορά, καθώς και οι προοπτικές της για τα προσεχή έτη.
Αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας, η διοίκησή της προχωρεί στην εκκαθάριση όλων των παλαιών λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά της ελλείμματα. Παράλληλα, η εταιρία συμβούλων Price Waterhouse Coopers έχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση του ελληνικού αερομεταφορέα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023