Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα δρομολόγια στο χειμερινό πρόγραμμα της Qatar Airways

Νέα δρομολόγια στο χειμερινό πρόγραμμα της Qatar Airways

Μεγαλύτερη χωρητικότητα στο δρομολόγιο προς Γενεύη, νέες πτήσεις στο δρομολόγιο προς Στοκχόλμη, δρομολόγηση του υπερσύχρονου Airbus A330 στις πτήσεις προς Μόσχα και Βερολίνο, αλλά και νέα πτήση στο δρομολόγιο προςΝέα […]

Μεγαλύτερη χωρητικότητα στο δρομολόγιο προς Γενεύη, νέες πτήσεις στο δρομολόγιο προς Στοκχόλμη, δρομολόγηση του υπερσύχρονου Airbus A330 στις πτήσεις προς Μόσχα και Βερολίνο, αλλά και νέα πτήση στο δρομολόγιο προς<...>Νέα Υόρκη, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ανακοίνωσε στο χειμερινό της πρόγραμμα η Qatar Airways.

Πιο συγκεκριμένα, το δρομολόγιο από τη Ντόχα προς τη Γενεύη, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, έχει αναβαθμιστεί με την προσθήκη μιας επιπλέον πτήσης φτάνοντας τις 5 πτήσεις την εβδομάδα. Το δρομολόγιο της Qatar Airways προς Νέα Υόρκη (Newark), που εξυπηρετείται μέσω Γενεύης, επεκτείνεται επίσης με πέντε πτήσεις την εβδομάδα, αφού το δρομολόγιο αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλές για τους ταξιδιώτες από το Κατάρ, τις Χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και την Ινδική Χερσόνησο.

Από τις 27 Νοεμβρίου, η εταιρία θα δρομολογήσει τέσσερις απευθείας πτήσεις από την Ντόχα προς την πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη. Η Qatar Airways θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία από την περιοχή του περσικού κόλπου που θα εξυπηρετεί τη Σκανδιναβία.

Τα αεροσκάφη Airbus A300, που χρησιμοποιούνται στα δρομολόγια προς Μόσχα και Βερολίνο, θα αντικατασταθούν από τα υπερσύχρονα Airbus A330, γεγονός που πέραν της αναβάθμισης της ποιότητας, θα έχει σαν αποτέλεσμα και μερική αύξηση της χωρητικότητας. Τα Airbus A300 έχουν αρχίσει σταδιακά να αποσύρονται από το στόλο της εταιρίας.

Οι αλλαγές στο καθημερινό δρομολόγιο για Μόσχα θα ισχύσουν από τις 12 Ιανουαρίου, ενώ στο δρομολόγιο για Βερολίνο, που εξυπηρετείται με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, θα ισχύσουν από το Φεβρουάριο. Τα αεροσκάφη A330 προσφέρουν στους επιβάτες σε κάθε θέση το δικό τους ατομικό σύστημα ψυχαγωγίας, χάρη στο οποίο μπορούν να επιλέγουν το πρόγραμμα που θέλουν να παρακολουθήσουν την ώρα που το επιθυμούν.

Ακόμα, στο δρομολόγιο Ντόχα–Σεούλ προστέθηκε μια επιπλέον πτήση μέσω Οσάκα, ανεβάζοντας τη συχνότητα των πτήσεων σε πέντε την εβδομάδα. Στο δρομολόγιο Ντόχα–Μουσκάτ οι πτήσεις αυξήθηκαν από 14 σε 15 την εβδομάδα. Από την 1η Φεβρουαρίου οι πτήσεις στο δρομολόγιο Ντόχα–Μπαχρέιν θα αυξηθούν κατά τρεις και θα φτάσουν τις 40 την εβδομάδα.

Παράλληλα, η Qatar Airways σχεδιάζει την έναρξη του δεύτερου δρομολογίου για το χειμώνα του 2007 στις 12 Δεκεμβρίου, με καθημερινές απευθείας πτήσεις προς το Ahmedabad στην πολιτεία Gujarat της Ινδίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των πτήσεων προς έξι πόλεις της Ινδίας σε 51 την εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker, δήλωσε ότι η εταιρία συνεχίζει την επιθετική της πολιτική και σε ένα χρόνο έχει ήδη εγκαινιάσει εννέα νέα δρομολόγιο προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. «Είμαστε δεσμευμένοι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης στους επιβάτες μας μέσω της εξαιρετικής υπηρεσίας μας, της ενίσχυσης της συχνότητας των δρομολογίων μας και την έναρξης νέων δρομολογίων προς νέους προορισμούς» δήλωσε ο κ. Al Baker.

«Το 2007″ συμπλήρωσε “ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Qatar Airways και προσβλέπουμε στην εδραίωση της θέσης μας ως μιας αεροπορικής εταιρίας ισχυρής και επιτυχημένης που να καλύπτει τις ανάγκες των επιβατών, οι οποίοι σήμερα ζητούν περισσότερες πτήσεις και περισσότερες επιλογές. Τα νέα δρομολόγιά μας προς Γενεύη και Νέα Υόρκη, έχουν αποδειχτεί εξαιρετικά δημοφιλή σε μόλις 4 μήνες από την έναρξή τους και η ζήτηση μας ανάγκασε να αυξήσουμε τη χωρητικότητα αυτών των δρομολογίων αυτό το χειμώνα».

Η Qatar Airways χρησιμοποιεί σήμερα έναν σύγχρονο στόλο που αποτελείται από 58 αεροσκάφη Airbus και εξυπηρετεί 79 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την `Aπω Ανατολή, την Ινδική Χερσόνησο και τη Βόρειο Αμερική. Το σημαντικότερο γεγονός της φετινής επέκτασης των δρομολογίων ήταν η έναρξη πτήσεων προς Νέα Υόρκη (Newark) και Ουάσιγκτον – η πρώτη κίνηση της εταιρίας στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

Με την επέκταση του δικτύου διεθνών προορισμών περισσότεροι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το Premium Terminal της Qatar Airways στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα, το όποιο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους επιβάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης.

Το Premium Terminal διαθέτει εγκαταστάσεις όπως spa, jacuzzi, καταστήματα duty free, επιχειρηματικό κέντρο και πολυτελή εστιατόρια. Κατασκευάστηκε σε μόλις εννέα μήνες και κόστισε 90 εκατ. δολάρια. Είναι το πρώτο εμπορικό κτίριο επιβατών στο κόσμο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους επιβάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης και προσφέρει στους επιβάτες την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν πριν από την πτήση τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024