Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠεριφερειακό Συνέδριο ΣΑΕ Ωκεανίας: Ψήφισμα υπέρ της διατήρησης των δρομολογίων της Ολυμπιακής στην Αυστραλία

Περιφερειακό Συνέδριο ΣΑΕ Ωκεανίας: Ψήφισμα υπέρ της διατήρησης των δρομολογίων της Ολυμπιακής στην Αυστραλία

Με ψήφισμά τους, οι σύνεδροι του Περιφερειακού Συνεδρίου του ΣΑΕ Ωκεανίας, που συγκεντρώθηκαν στη Μελβούρνη, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η τυχόν κατάργηση […]

Με ψήφισμά τους, οι σύνεδροι του Περιφερειακού Συνεδρίου του ΣΑΕ Ωκεανίας, που συγκεντρώθηκαν στη Μελβούρνη, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις<...> που θα έχει η τυχόν κατάργηση των δρομολογίων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ΟΑ<.>, προς και από Αυστραλία.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι “η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> που για περίπου 20 συνεχή χρόνια αποτελεί τη γέφυρα-σύνδεσμο επικοινωνίας με την Αυστραλία και στηρίζεται κυρίως από την ομογένεια, αποτελεί το καμάρι και την υπερηφάνεια του Απόδημου Ελληνισμού. Γι αυτό είναι ανάγκη να διατηρηθεί η γραμμή Αυστραλίας και να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο η άμεση επαφή και η επικοινωνία με την πατρίδα. Ο ελληνισμός της Αυστραλίας, ως γνωστό, αποτελεί μια ζωντανή Ελλάδα που διαπρέπει έξω από τα σύνορα της, αισθάνεται αγανάκτηση και απογοήτευση, γιατί ακόμη μια φορά τίθεται θέμα και συζητιέται έντονα η διακοπή των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>.”

Οι σύνεδροι, μέσω του ψηφίσματός τους, έκαναν έκκληση στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, κ. Βερελή, στην Ελληνική Κυβέρνηση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και τη Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όχι μόνο να μην επιτραπεί να υλοποιηθεί τυχόν απόφαση για διακοπή των δρομολογίων της Ολυμπιακής προς Αυστραλία, αλλά αντίθετα, να μεριμνήσουν για να αυξηθούν οι πτήσεις.

Παράλληλα ζητούν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα που δημιουργείται από διαρροές προς τα διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, όπως και δηλώσεις παραγόντων τον τελευταίο καιρό, πλήττοντας έτσι τα συμφέροντα του Εθνικού μας Αερομεταφορέα και κλονίζοντας της εμπιστοσύνη της Ομογένειας καθώς και το κύρος της Χώρας μας διεθνώς εν όψη όπως υπογραμμίζουν των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Εξάλλου και η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης και Βικτώριας, συνάδοντας με το σύνολο των ομογενιακών οργανισμών και φορέων της Μελβούρνης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη φημολογούμενη αναστολή των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Αυστραλία στα τέλη Οκτώβρη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κάνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Σημίτη, να επιληφθεί ο ίδιος του ζητήματος για να δοθεί μια βιώσιμη λύση για τη συνέχιση των πτήσεων. Η ΝΕ συμπαραστεκόμενη στον αγώνα της ομογένειας λέει “όχι” στην κατάργηση των πτήσεων και υποστηρίζει “πως τέτοιες ενέργειες δε βοηθάνε την ομογένεια ούτε τα συμφέροντα της Ελλάδας, ειδικότερα εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004”.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αλαμπάνος, ο οποίος βρίσκεται στη Μελβούρνη για το συνέδριο του ΣΑΕ Ωκεανίας δήλωσε ότι “η διοίκηση της Ο.Α. πρέπει να μελετήσει σωστά το θέμα της Αυστραλίας, λαμβάνοντας υπόψη και το αίτημα της πολυάριθμης ομογένειας για αύξηση, όχι διακοπή ή μείωση των πτήσεων από και προς την πέμπτη ήπειρο. Εμείς, δε, οι υπόλοιποι οφείλουμε να επαγρυπνούμε κατά τη διάρκεια της διερευνητικής διαδικασίας για να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνονται οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις”.

Tη συνέχιση των πτήσεων της Ο.Α. υποστήριξε ανεπιφύλακτα και ο κ. Παπαδόπουλος. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δήλωσε ότι “η ομογένεια δεν πρέπει να πληρώσει το κόστος της κακοδιαχείρισης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Δεν πρέπει να διακοπούν οι πτήσεις, διότι μία τέτοια απόφαση θα αποβεί σε βάρος της ίδιας της Ολυμπιακής του ελληνικού κράτους και της ομογένειας της Αυστραλίας. Παρακολουθούμε την πορεία του θέματος εντατικά και θα κάνουμε εμβόλιμες παρεμβάσεις”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024