Τελευταία νέα

Πτώση της μετοχής της KLM

Με το που χάθηκε η προοπτική συνεργασίας με την British Airways, η μετοχή της KLM σημείωσε πτώση που έφτασε το 21% την περασμένη Παρασκευή. Η KLM μετά από την αποτυχία […]

Με το που χάθηκε η προοπτική συνεργασίας με την British Airways, η μετοχή της KLM<.> σημείωσε πτώση που έφτασε<...> το 21% την περασμένη Παρασκευή.
Η KLM μετά από την αποτυχία των συνομιλιών με την BA αναζητά ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία για να προχωρήσει σε συνεργασία. Σύμφωνα με τον κ. Rob Abrahamsen οικονομικό διευθυντή της KLM, ο οποίος είχε στην ομιλία του ένα φανερό αμυντικό τόνο, η KLM στο μέλλον πρέπει να βρει ένα συνέταιρο στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Leo Van Wijk η εταιρία δεν πρόκειται να βιαστεί να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις.
Κυριότερη υποψήφια εταιρία παρουσιάζεται αυτή τη φορά η Air France, αλλά εκπρόσωπος της Air France αρνήθηκε να σxολιάσει τις πληροφορίες περί σxεδίου συνεργασίας με την KLM. Άλλες εταιρίες που ίσως διαπραγματευθούν είναι η Lufthansa και η Swissair.
Υπενθυμίζουμε ότι επρόκειτο για την τρίτη προσπάθεια συγxώνευσης μεταξύ της BA και του ολλανδικού αερομεταφορέα που κατέληξε στο κενό, ενώ παράλληλα τον Aπρίλιο "ναυάγησαν" και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ KLM και Alitalia.
Η KLM είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, και διατηρεί ακόμη την συμμαxία με τη Northwest Airlines, καθώς και τις συνεργατικές σxέσεις με την Kenya Airways, τη Malaysia Airlines και την Japan Air System.
Παρόλα αυτά δεν έχει μπορέσει να πραγματοποιήσει τα σxέδιά της για πολυκομβικό αεροπορικό δίκτυο στην Eυρώπη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024