Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε τρεις ημέρες τα αποτελέσματα για Ολυμπιακή

Σε τρεις ημέρες τα αποτελέσματα για Ολυμπιακή

Την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας αφού η AXON Airlines του ομίλου Λιακουνάκου καλείται να καταθέσει το τελικό επιχειρησιακό της […]

Την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> αφού η AXON Airlines του ομίλου Λιακουνάκου<...> καλείται να καταθέσει το τελικό επιχειρησιακό της σχέδιο στην Credit Suisse First Boston (CSFB) προκειμένου αυτή με τη σειρά της να το επεξεργαστεί και να γνωμοδοτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Βασική εκκρεμότητα, αποτελεί η τύχη των εργαζομένων που δεν θα απορροφηθούν από τη νέα Ολυμπιακή Αεροπορία (περί τα 1.800 άτομα), ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα των αεροσκαφών που θα πρέπει να αποσυρθούν, δηλαδή τα 11 (Boeing 737 – 200) από τα συνολικά 32 ενεργά αεροσκάφη της εταιρίας που πρέπει να αποσυρθούν για περιβαλλοντικούς λόγους (πρόκληση θορύβου), ενώ εντός του Νοεμβρίου, θα πρέπει να ρυθμιστεί το ζήτημα άλλων 6 Boeing τα οποία η Ο.Α. είτε θα τα εξαγοράσει καταβάλλοντας περίπου 25 δις. δρχ. είτε θα πρέπει να βρει άλλον τρόπο προκειμένου να τα κρατήσει στην κατοχή της

Οι στόχοι του υπουργείου Μεταφορών

Εν τω μεταξύ, τέσσερις στόχους-κλειδιά θέτει το Υπουργείο Μεταφορών κατά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα -δια στόματος του Υπουργού, Χρήστου Βερελή- δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία θέση εργασίας στον πάλαι ποτέ εθνικό αερομεταφορέα.

Η πλήρης διαφάνεια της διαδικασίας, η θετική σύμπλευση των εργαζομένων, η διασφάλιση της οικονομικής ευρωστίας της νέας εταιρίας και η ελαχιστοποίηση των χρηματοοικονομικών κινδύνων και υποχρεώσεων για το ελληνικό Δημόσιο, αποτελούν τους τέσσερις στόχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής, σε συνέντευξή του προς τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο".

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, στο θέμα της Ολυμπιακής, το εργασιακό αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση μονόδρομο. "Δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και ο μεγαλύτερος αριθμός του προσωπικού του ομίλου πρόκειται να συνεχίσει να εργάζεται στη νέα εταιρία", είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι για το προσωπικό που δεν θα απορροφηθεί από τη νέα εταιρία "διερευνώνται προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης και εθελούσιας εξόδου".

Οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί

Οι αποφάσεις όμως φαίνεται να έχουν ήδη ληφθεί μιας και η Ολυμπιακή δείχνει να πορεύεται ήδη με εντολές της AXON Airlines όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα εντολές για καίρια θέματα της εταιρίας, όπως το νέο πρόγραμμα δρομολογίων και η πώληση ιδιόκτητων αεροσκαφών υπαγορεύονται από την AXON μέσω του συμβούλου ιδιωτικοποίησης CSFB προς επιλεγμένα στελέχη της ΟΑ<.>.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024