Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣπάνιο κατασκευαστικό ελάττωμα στους κινητήρες εκατοντάδων αεροσκαφών Airbus
Καθηλώνονται αεροπλάνα

Σπάνιο κατασκευαστικό ελάττωμα στους κινητήρες εκατοντάδων αεροσκαφών Airbus

Το πρόβλημα του κινητήρα αεριωθουμένων RTX συγκλονίζει την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία και πιστεύεται ότι θα καθηλωθούν εκατοντάδες αεροπλάνα στο προσεχές μέλλον.

Πρόβλημα που προέρχεται από ένα σπάνιο ελάττωμα μετάλλου πούδρας που μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές σε ορισμένα εξαρτήματα του κινητήρα RTX των αεροπλάνων Airbus 320neo αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την Ιούλιο, αλλά τώρα πήρε διαστάσεις αφου η Wizz Air, μεταξύ και άλλων αεροπορικών εταιριών, αναγκάστηκε να καθηλώσει ορισμένα από τα αεροπλάνα της και προειδοποίησε ότι θα εκτελέσει 10% λιγότερες πτήσεις τα Χριστούγεννα, λόγω αυτών των σφαλμάτων στους κινητήρες.

Η RTX είναι ένας από τους δύο κατασκευαστές κινητήρων για το δημοφιλές στενόσωμο Airbus A320neo, ενώ ο άλλος είναι η CFM International, μια κοινοπραξία μεταξύ της GE και της Safran. Ο προμηθευτής αεροδιαστημικής RTX ενημέρωσε ότι είχε εντοπίσει προβλήματα με έναν συγκεκριμένο κινητήρα που κατασκευάστηκε από τον αμερικανικό γίγαντα της αεροπορίας Pratt & Whitney. Οι ελαττωματικοί κινητήρες χρησιμοποιούνται σε ορισμένα A320neo, και όχι σε όλα. Η RTX δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να τραβήξει 600 έως 700 κινητήρες Pratt & Whitney Geared Turbofan (GTF) από αεροσκάφη Airbus A320neo για επιθεωρήσεις ποιότητας τα επόμενα τρία χρόνια, δηλ. μέχρι και το 2026. Οι εργασίες επισκευής σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμού θα διαρκούσαν 60 ημέρες, τώρα όμως προβλέπεται να διαρκέσουν έως και 300 ημέρες ανά κινητήρα.

Η Air New Zealand, η οποία διαθέτει 16 αεριωθούμενα αεροσκάφη A320neo στον στόλο της, δήλωσε την Τρίτη ότι το ζήτημα θα μειώσει περαιτέρω τη διαθεσιμότητα του κινητήρα και θα έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στο πρόγραμμα πτήσεων της από τον Ιανουάριο του 2024.

Η Scoot, της Singapore Airlines, είπε ότι οι επιθεωρήσεις θα επηρεάσουν τέσσερις από τους κινητήρες που τροφοδοτούν τον στόλο της A320neo και θα μπορούσαν να την αναγκάσουν να προσαρμόσει ορισμένες από τις πτήσεις της. Πολλές ακόμα Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν τους παραπάνω κινητήρες, μεταξύ των οποίων και η eajyJet.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024