Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤα Κυπριακά Πρακτορεία Ταξιδίων μπορούν πλέον να εκδώσουν τα Ηλεκτρονικά Εισιτήρια της Lufthansa

Τα Κυπριακά Πρακτορεία Ταξιδίων μπορούν πλέον να εκδώσουν τα Ηλεκτρονικά Εισιτήρια της Lufthansa

Από σήμερα, της Ηλεκτρονικά Εισιτήρια της Lufthansa μπορούν να εκδοθούν όχι μόνο από το γραφείο εισιτηρίων της Lufthansa, αλλά και από πρακτορεία ταξιδίων που δουλεύουν με το σύστημα κρατήσεων Galileo. […]

Από σήμερα, της Ηλεκτρονικά Εισιτήρια της Lufthansa μπορούν να εκδοθούν όχι μόνο από το γραφείο εισιτηρίων<...> της Lufthansa, αλλά και από πρακτορεία ταξιδίων που δουλεύουν με το σύστημα κρατήσεων Galileo.

Από τότε που η Lufthansa παρουσίασε το ETIX πριν τρία χρόνια, δούλευε συνεχώς πάνω σε τεχνικές λύσεις για τη δυνατότητα προσφοράς του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου μέσω και των ταξιδιωτικών γραφείων. Αυτή η προσπάθεια έγινε πραγματικότητα σε συνεργασία με τη Galileo Hellas: τώρα οι ταξιδιώτες που κάνουν κρατήσεις μέσω εταιριών μπορούν να κλείσουν τις πτήσεις τους με Lufthansa μόνο με ένα τηλεφώνημα. Οι επιβάτες που έχουν κάρτα μέλους του Miles & More ή οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα, δε χρειάζεται να παραλάβουν το χάρτινο εισιτήριό τους στο πρακτορείο αλλά απλά να εμφανιστούν κατευθείαν στο αεροδρόμιο τη μέρα της αναχώρησης. Η κάρτα μέλους Miles & More, η πιστωτική κάρτα ή απλά μια ταυτότητα φτάνει για την έκδοση της κάρτας επιβίβασης.

Το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων είναι ένα μεγάλο βήμα για την Κυπριακή αγορά. Η διαδικασία για τους ταξιδιώτες έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τα εισιτήρια δεν ξεχνιούνται πλέον στο σπίτι. Οι τυχόν αλλαγές στην κράτηση δεν αναγκάζουν πια τον επιβάτη να επισκεφθεί ένα πρακτορείο για να ξανατυπώσει το εισιτήριο – η αλλαγή θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά. Επίσης οι επιβάτες θα έχουν αρκετούς εναλλακτικούς τρόπους στο check-in, που επιτρέπουν την επίσπευση των διαδικασιών: check-in μέσω του διαδικτύου από το σπίτι ή ακόμα και από το γραφείο, check-in στα μηχανήματα ελέγχου εισιτηρίων στο αεροδρόμιο (όπου είναι διαθέσιμα) ή με τον κλασσικό τρόπο, με τη βοήθεια του προσωπικού εδάφους. Aλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν και την ίδια μέρα πριν την αναχώρηση.

Η δυνατότητα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου γλιτώνει χρόνο και χρήμα για τους επιβάτες αλλά και για το πρακτορείο ταξιδίων.

Η Κυπριακή αγορά έχει δεχθεί πολύ καλά το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ειδικά οι συχνοί επιβάτες χρησιμοποιούν πολύ αυτή τη γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Οι πρώτοι μήνες του 2004 δείχνουν αυξημένη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Εντωμεταξύ το 10% των Γερμανών επιβατών χρησιμοποιούν το ETIX.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024