Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκινά η δίκη για τη συντριβή του γαλλικού Concorde το 2000
Πέντε άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Ξεκινά η δίκη για τη συντριβή του γαλλικού Concorde το 2000

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη συντριβή του υπερηχητικού Concorde της Air France, που στοίχισε τη ζωή σε 113 άτομα, ξεκίνησε χθες η δίκη της Continental Airlines και πέντε προσώπων που […]

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη συντριβή του υπερηχητικού Concorde της Air France, που στοίχισε τη ζωή σε 113 άτομα, ξεκίνησε χθες<...> η δίκη της Continental Airlines και πέντε προσώπων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το ρόλο που διαδραμάτισε αεροσκάφος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας στη συντριβή του Concorde.

Όπως αναφέρει το Associated PressAerospatiale και ένα πρώην στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας.

Η έρευνα που διεξήχθη για το δυστύχημα έδειξε ότι η έκρηξη στις δεξαμενές καυσίμων του Concorde συνδέεται με τη ρήξη ελαστικού, εξαιτίας ενός ελάσματος τιτανίου περίπου 10 εκατοστών που είχε χάσει νωρίτερα αεροπλάνο τύπου DC-10 της Continental Airlines στο διάδρομο απογείωσης. Το έλασμα που είχε απομείνει στην πίστα προκάλεσε το σκάσιμο ενός εκ των ελαστικών του υπερηχητικού αεροπλάνου. Στη συνέχεια, κομμάτια του ελαστικού δημιούργησαν ρήγμα στο τοίχωμα της δεξαμενής των καυσίμων του αεροπλάνου και προκλήθηκε ανάφλεξη λιγότερο από 120 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του στο αεροδρόμιο Charles de Gall του Παρισιού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024