Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις της Qatar Airways από και προς την Αθήνα

Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις της Qatar Airways από και προς την Αθήνα

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών `Ελ. Βενιζέλος` προσγειώθηκε χτες το απόγευμα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005, η εναρκτήρια πτήση της αεροπορικής εταιρίας Qatar Airwaysαπό την Ντόχα, με κωδικό QR472, μεταφέροντας υψηλόβαθμα στελέχη […]

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών `Ελ. Βενιζέλος` προσγειώθηκε χτες το απόγευμα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005, η εναρκτήρια πτήση της αεροπορικής εταιρίας Qatar Airways<...>από την Ντόχα, με κωδικό QR472, μεταφέροντας υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας και εκπροσώπους του Τύπου από τη Μέση Ανατολή.

Ανώτατα στελέχη του ελληνικού αεροδρομίου πριν την τελετή υποδοχής της νέας πτήσης, υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της Qatar Airways, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής κ. Mohamed Saleh Fakhri.

Να σημειωθεί ότι η Αθήνα είναι ο τρίτος προορισμός, που εγκαινιάζεται από την Qatar Airways αυτόν το μήνα, μετά το Μασάντ στο Ιράν και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η γραμμή Αθήνα – Κατάρ λειτουργεί με βάση τη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ. Με την προσθήκη της Αθήνας, το δίκτυο της Qatar Airways καλύπτει πλέον 65 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση ανατολή, την Αφρική, την Ινδία και την γύρω περιοχή, καθώς και την Ασία. Ο επόμενος προορισμός που αναμένεται να ξεκινήσει η Qatar Airways είναι το Ναϊρόμπι τον επόμενο Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, η Qatar Airways θα εκτελεί 6 πτήσεις εβδομαδιαίως προς την Αθήνα, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο τύπου Airbus A320, διαμορφωμένο ώστε να προσφέρει 12 θέσεις στην Business Class και 132 θέσεις στην Οικονομική θέση. Μάλιστα, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην εναρκτήρια πτήση, η Qatar Airways προσφέρει στα μέλη του Privilege Club – δηλαδή, στους συχνούς της επιβάτες – τα διπλά μίλια (Qmiles) για τον πρώτο μήνα πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Ντόχα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την προσθήκη νέων συναρπαστικών προορισμών, που δίνουν στο κοινό περισσότερες επιλογές. Ειδικότερα, ανέφερε ότι “η Αθήνα έχει εξαιρετική ιστορία και πολιτισμό, ενώ βρίσκεται κοντά στα νησιά της Μεσογείου που αποτελούν δημοφιλή προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδος. Αναμένουμε αυξημένη επιβατική κίνηση από την Μέση Ανατολή, την Ινδική Χερσόνησο, την Ασία και την Αφρική στις πτήσεις προς Αθήνα μέσω Ντόχα και αντίστοιχα περιμένουμε να υποδεχθούμε τους ταξιδιώτες από Ελλάδα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο μας”.

Η πολυβραβευμένη Qatar Airways διαθέτει σύγχρονο στόλο 40 αεροσκαφών Airbus, που σχεδόν θα διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, χάρη στην αγορά 34 επιπλέον αεροσκαφών Airbus συνολικού κόστους 5,1 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ θα αποτελέσει τον `πρώτο πελάτη` του νέου διώροφου super jumbo A380 με τέσσερα αεροσκάφη, η παράδοση των οποίων θα ξεκινήσει το 2009 προκειμένου να συμπέσει με τα εγκαίνια του νέου Διεθνούς Αερολιμένα της Ντόχα.

Η Qatar Airways που παραμένει μεταξύ των 10 κορυφαίων αεροπορικών εταιριών στον κόσμο, απέσπασε πρόσφατα το βραβείο ‘Five Star’ της Skytrax, του ανεξάρτητου οργανισμού ελέγχου ποιότητας των αερομεταφορών, ενώ το πλήρωμα της έχει αποσπάσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο ‘Best in the Middle East’ επίσης της Skytrax και έχει αναδειχθεί ως πέμπτο καλύτερο σε παγκόσμια κλίμακα ύστερα από έρευνα που διεξήχθη με τη συμμετοχή 12 εκατομμυρίων επιβατών από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Mohamed Fakhri, General Manager Commercial της Qatar Airways ανέφερε κατά τη συνέντευξη τύπου ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την εν λόγω πτήση και για τους κατοίκους του Κατάρ σημαίνει πολλά η Ελλάδα, λόγω της ιστορίας της και διότι αποτελεί τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Με αυτή τη πτήση συμπλήρωσε θα προωθηθεί ο τουρισμός ανάμεσα στις δυο χώρες, αλλά και θα φέρει τουρίστες από την Ιαπωνία, Κίνα και από άλλες χώρες της Ασίας που έχει ισχυρό δίκτυο».

Σε ερώτηση του TravelDailyNews αν σκοπεύει η Qatar Airways να γίνει μέλος κάποιας συμμαχίας, ο κ. Richard Roberts, General Manager Corporate Planning της Qatar Airways ανέφερε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο τέτοιο πλάνο, αλλά παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις συμμαχίες».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024