Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος Boeing 737-500 της Tatarstan στη ρωσική πόλη Καζάν
Αερομεταφορές

Aεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος Boeing 737-500 της Tatarstan στη ρωσική πόλη Καζάν

Το ρωσικό Boeing που συνετρίβη είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη χθες στο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης Καζάν, είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η Air France και η Uganda Airlines, και το 2001 είχε ένα σοβαρό ατύχημα στη Βραζιλία, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ΜΜΕ και την ιστοσελίδα AirFleets.fr.

Το Boeing 737-500 της ρωσικής εταιρείας Tatarstan, το οποίο είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του το 1990, είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί από τη γαλλική εταιρεία Euralair Horizons, η οποία δεν υφίσταται από το 2005 και στη συνέχεια απο την Air France για τρία χρόνια, σύμφωνα με τον ιστότοπο AirFleets.fr. Ακολούθως το αεροσκάφος πέρασε στα χέρια της Uganda Airlines, η οποία το χρησιμοποίησε για πέντε χρόνια και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από την εταιρεία Rio Sul της Βραζιλίας, από τη ρουμανική Blue Air και από τη Bulgaria Air, πριν την αγοράσει η ρωσική Tatarstan.

Το αεροσκάφος, το οποίο προερχόταν από τη Μόσχα, συνετρίβη χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της πόλης Καζάν και πήρε φωτιά. Οι 44 επιβάτες του, ανάμεσά τους μια 53χρονη Βρετανή και τα έξι μέλη του πληρώματός του, σκοτώθηκαν.

Ομάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέσβεσαν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Boeing έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα και η δεξαμενή των καυσίμων του εξερράγη με την πρόσκρουση.

Η Kazan, περίπου 800 χλμ. ανατολικά της Ρωσίας, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Tatarstan, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Ανάμεσα στα θύματα φέρεται ότι είναι και ο γιος του προέδρου του Tatarstan Rustam Minnikhanov, Irek, σύμφωνα με έναν κατάλογο των επιβατών, ο οποίος αναρτήθηκε σε ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και η αυθεντικότητά του επιβεβαιώθηκε από την τοπική κυβέρνηση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024