Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAir France: Οι έντονες αντιδράσεις φέρνουν μικρότερες περικοπές θέσεων
Αεροπορικές εταιρείες

Air France: Οι έντονες αντιδράσεις φέρνουν μικρότερες περικοπές θέσεων

Η ανακοίνωση του πακέτου περικοπών οδήγησε τον προηγούμενο μήνα σε συμπλοκές κατά τη διάρκεια των οποίων συνδικαλιστές ξήλωσαν τα ρούχα ανώτερων διευθυντικών στελεχών σε σκηνές 'ενοχλητικές' για τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί να δώσει ώθηση στις επενδύσεις για τη μείωση της ανεργίας.

Η Air France θα περικόψει τελικά λιγότερο από το 1/3 των 2,900 θέσεων εργασίας που είχε προαναγγείλει στο σχέδιό της για την περίοδο 2016-2017, το οποίο και πυροδότησε συγκρούσεις με μέρος του προσωπικού, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της μητρικής, Air France-KLM χθες.

“Οι περικοπές το 2016 θα είναι εθελούσιες έξοδοι και έτσι θα αποφευχθούν μεγαλύτερες περικοπές το 2017, ενά οι συνομιλίες με τα συνδικάτα οδηγήσουν σε συμφωνία για εναλλακτικά μέτρα διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας, από την αρχή του νέου έτους”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac.

Η ανακοίνωση του πακέτου περικοπών οδήγησε τον προηγούμενο μήνα σε συμπλοκές κατά τη διάρκεια των οποίων συνδικαλιστές ξήλωσαν τα ρούχα ανώτερων διευθυντικών στελεχών σε σκηνές “ενοχλητικές” για τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί να δώσει ώθηση στις επενδύσεις για τη μείωση της ανεργίας.

Η ανάγκη να ολοκληρωθούν τα προγράμματα πτήσεων αρκετούς μήνες πριν σήμαινε ότι η Air France ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει με τις περικοπές για το 2016, δήλωσε ο de Juniac.

Η Air France θα συζητήσει τις περικοπές το 2016 με συνδικαλιστικά στελέχη, σε συνεδρίαση του συμβουλίου των εργαζομένων στις 22 Οκτωβρίου και ο de Juniac ανέφερε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη ενημερώσει τα συνδικάτα για το χρονοδιάγραμμα για περαιτέρω συζητήσεις μέχρι την έναρξη του επόμενου έτους.

Κάποια μέτρα ενεργειακής απόδοσης που ήχουν ήδη εφαρμοστεί έχουν βάλει την Air France σε πορεία για πραγματοποίηση κάποιων κερδών αυτό το έτος, δήλωσε ο de Juniac, αρνούμενος όμως να κάνει πρόβλεψη.

Παρ’όλα αυτά, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει υψηλότερο κόστος από ό,τι ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της και πιέζεται από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη όσο και και από τις αερπορικές εταιρείες του Κόλπου στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

François Hollande: Η κοινωνική σύγκρουση στην Air France δεν συνοψίζει την κατάσταση στη Γαλλία
Η κοινωνική σύγκρουση στην Air France “δε συνοψίζει την κατάσταση στη Γαλλία”, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος François Hollande, σημειώνοντας ότι οι περικοπές που εξετάζονται στην γαλλική αεροπορική εταιρεία θα μπορούσαν να “αποφευχθούν” μέσω του διαλόγου ανάμεσα στη διεύθυνση και τους υπαλλήλους.

“Ένας αριθμός παρατηρητών θέλει πάντα να υπάρχει ένα καζάνι που βράζει και θα εκραγεί. Όχι! Η σύγκρουση στην Air France δεν συνοψίζει την κατάσταση στη Γαλλία”, δήλωσε στον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ερικές ώρες πριν από την έναρξη μιας “κοινωνικής διάσκεψης” μεταξύ των συνδικάτων, των εργοδοτών και της γαλλικής κυβέρνησης, ο François Hollande, αμυνόμενος και υπό την πίεση ερωτημάτων για μια επιδείνωση του κοινωνικού κλίματος στη Γαλλία, πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε το θέμα της Air France “μια γενική υπόθεση”.

“Οφείλουμε να ζούμε σε μια ήρεμη κοινωνία. Υπάρχουν πάντα συγκρούσεις (…) Πώς τις ξεπερνάμε; Με τη βία; Σίγουρα όχι. Με την ηρεμία και επομένως με τον διάλογο”, σημείωσε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024