Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑκυρώσεις πτήσεων στο Ισραήλ λόγω του πολέμου – Επαναπατρισμός Ελλήνων
Πόλεμος στο Ισραήλ

Ακυρώσεις πτήσεων στο Ισραήλ λόγω του πολέμου – Επαναπατρισμός Ελλήνων

Πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους προς και από το Ισραήλ, ενώ το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι προετοιμασμένο για επαναπατρισμό των Ελλήνων τουριστών.

Λόγω των εφνιδιαστικών συγκρούσεων που ξεκίνησαν πρόσφατα στη Μέση Ανατολή μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, πολλές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις πτήσεις προς και από το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας. Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σχετικά με τον επαναπατρισμό Ελλήνων από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη ότι μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, το Υπουργείο είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους.

Η Aegean ανακοίνωσε ότι τα επόμενα 48ωρα, δηλαδή μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, δεν θα εκτελούνται τα ταξίδια από και προς το Τελ Αβίβ.

Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια προς το Τελ Αβίβ μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους, χωρίς κόστος. Για την ώρα, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ή ενημέρωση για επαναπατρισμό.

Συγκεκριμένα αναφέρει, “η Aegean ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των πρόσφατων γεγονότων ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ από σήμερα και για το επόμενο 48ωρο. Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια προς Τελ Αβίβ μπορούν να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους χωρίς κόστος, επικοινωνώντας με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας.”

Σημειώνεται πάντως ότι περισσότερες εταιρίες προχώρησαν σε αυτή την επιλογή μετά από σχετική ΝΟΤΑΜ. Η διεθνής οδηγία, αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση για την κατάσταση στην περιοχή.

Η Cyprus Airways παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης στο Ισραήλ. Η προτεραιότητά της είναι όπως πάντα η διασφάλιση της ασφαλείας των επιβατών και των πληρωμάτων, τονίζει σε ανακοίνωσή της. Προς το παρόν, το πρόγραμμα πτήσεων δεν έχει επηρεαστεί, δήλωσε την Παρασκευή. “Εάν αλλάξει οτιδήποτε θα ενημερώσουμε τους επιβάτες μας μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επιβάτες που επιθυμούν αλλαγές των εισιτηρίων τους για 7, 8 και 9 Οκτωβρίου για πτήσεις που θα γίνουν μετά μπορούν να το κάνουν χωρίς χρέωση. Θα επανέλθουμε με τυχόν νέα ενημέρωση εάν αλλάξει ο,τιδήποτε”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για τις αεροπορικές εταιρείες, η ακύρωση πτήσεων σημαίνει τεράστιες απώλειες και οικονομικές δυσκολίες. Η ανάκαμψη από αυτήν την κατάσταση απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, και ο ταξιδιωτικός τομέας συνολικά αντιμετωπίζει προκλήσεις.

Ακυρώσεις πτήσεων έχουν εξαγγείλει και άλλες εταιρείες, όπως η Lufthansa, η Emirates, η Ryanair, η Aegean Airlines, οι αμερικανικές εταιρείες United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines και η Air France.

Ποιες ασιατικές αεροπορικές ακυρώνουν πτήσεις

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η κινεζική Hainan Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων από τη Σαγκάη στο Τελ Αβίβ σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη τον αερομεταφορέα. Η Hainan Airlines εκτελεί τακτικά τρεις απευθείας πτήσεις που συνδέουν την Κίνα και το Ισραήλ.

Η Cathay Pacific, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στο Τελ Αβίβ αύριο Τρίτη, ανήγγειλε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επόμενη προγραμματισμένη πτήση της την Πέμπτη.

Η Korean Air από την πλευρά της ακύρωσε απευθείας πτήση που επρόκειτο να γίνει σήμερα από το Incheon στο Τελ Αβίβ και πρόσθεσε πως αναμένει ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων θα αντιμετωπίσει προβλήματα το προσεχές διάστημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024