Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑντιδράσεις από τη διακοπή πτήσεων της Olympic Air προς Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη
Αεροπορικές εταιρείες

Αντιδράσεις από τη διακοπή πτήσεων της Olympic Air προς Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη

Ζημιωμένος θα βγει ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδα από τη διακοπή των πτήσεων της Olympic Air, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, αφού η αεροπορική οδός είναι η δημοφιλέστερη για τη πρόσβαση στη συμπρωτεύουσα και κάθε μείωση του αριθμού των δρομολογίων λειτουργεί αρνητικά για τις αφίξεις, τονίζει το ΕΕΘ.

Ζημία τόσο στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στον τουρισμό της, θα προκαλέσει η απόφαση της Ολυμπιακής Αεροπορίας να διακόψει τις πτήσεις της στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα από τον Οκτώβριο, όπως επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΕΘ αναφέρει: “Από τη συγκεκριμένη κίνηση της Ολυμπιακής ιδιαιτέρως θα ζημιωθούν οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, καθώς το συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας επιβάλλει συχνά την παρουσία εκπροσώπων τους στην Αθήνα, όπου εδρεύουν τα υπουργεία και οι άλλοι βασικοί φορείς του δημοσίου. Επίσης, ζημιωμένος θα βγει και ο τουρισμός της περιοχής, αφού η αεροπορική οδός είναι η δημοφιλέστερη για τη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη και κάθε μείωση του αριθμού των δρομολογίων λειτουργεί αρνητικά για τις αφίξεις”.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν των δρομολογίων της Θεσσαλονίκης (δύο φορές εβδομαδιαίως), η Ολυμπιακή διακόπτει από το φθινόπωρο και εκείνα από και προς Ηράκλειο (επίσης δύο ημερησίως) και προς Ρόδο (ένα), σύμφωνα με επιστολές που έχουν αποσταλεί από την εταιρεία σε συνεργάτες της.

Οι επιστολές αναφέρουν: “Αγαπητοί συνεργάτες, Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, από την 14η Οκτωβρίου 2013 οι πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο και από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διακόπτονται. Για τα εισιτήρια της ΟΑ που έχουν ήδη εκδοθεί για ταξίδια μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να επιστρέφεται η αξία τους στο σύνολό της, απευθείας μέσω των GDS (Refund notice), εφ’ όσον τουλάχιστον ένα κουπόνι ATH/HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv συμπεριλαμβάνεται. Επιπλέον, και για όσους επιβάτες με εισιτήριο ΟΑ (050), που περιλαμβάνει διαδρομή ATH-HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv, μετά την 13η Οκτωβρίου 2013, και δεν επιθυμούν να τους επιστραφεί η αξία του εισιτήριου τους, μπορείτε να βρείτε παρακάτω την διαδικασία επανέκδοσης, των συγκεκριμένων εισιτηρίων σε πτήσεις της AEGEAN (A3). Με αυτή την ευκαιρία, η Olympic Air, σας ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία σας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024