Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Air France γιορτάζει την 70ή επέτειο των πρώτων συνοδών της στον αέρα
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air France γιορτάζει την 70ή επέτειο των πρώτων συνοδών της στον αέρα

Από τους συνολικά 13.500 συνοδούς της Air France, περισσότερες από 8.800 είναι γυναίκες και εκπροσωπούν την εταιρία σε όλο τον κόσμο με το μοναδικό τους savoir-faire που απεικονίζει την τέχνη του ταξιδιού με γαλλικό στυλ.

Τον Απρίλιο του 1946, η Air France καλωσόρισε τις πρώτες έντεκα αεροσυνοδούς της στα αεροσκάφη της. Χάρη σε εκείνες και σε όλες όσες ακολούθησαν, η εταιρία έχτισε όλα αυτά τα χρόνια τη φήμη της για την εξαιρετική εξυπηρέτηση, ενώ πετά τα αεροσκάφη της σε όλο τον κόσμο με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Από τους συνολικά 13.500 συνοδούς της Air France, περισσότερες από 8.800 είναι γυναίκες και εκπροσωπούν την εταιρεία σε όλο τον κόσμο με το μοναδικό τους savoir-faire που απεικονίζει την τέχνη του ταξιδιού με γαλλικό στυλ.

Μια αναδρομή στα κυριότερα σημεία της 70ετούς “διαδρομής” των αεροσυνοδών  
Το 1938 ήταν η χρονιά που έκανε την εμφάνισή του ο πρώτος συνοδός στην Air France. Με πολύωρες  πτήσεις τότε, όπως εκείνη από το Παρίσι προς τη Νέα Υόρκη, που μπορούσε να διαρκέσει έως και 23 ώρες και 45 λεπτά, η εταιρεία ενίσχυσε το δυναμικό της με την πρόσληψη των πρώτων γυναικών αεροσυνοδών της. Δεν είχαν όμως τα ίδια καθήκοντα. Οι άνδρες συνοδοί ετοίμαζαν τα γεύματα στο χώρο της κουζίνας και σέρβιραν τους επιβάτες, ενώ οι γυναίκες αεροσυνοδοί είχαν σαν αποστολή να προσφέρουν ένα θερμό καλωσόρισμα και να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Το επάγγελμα ήταν ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού του. Κάθε αεροσυνοδός αυτοσχεδίαζε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας και επαφής με τους επιβάτες, χωρίς την ύπαρξη μικροφώνου και χωρίς επίσημες ανακοινώσεις.

Αεροπορική κομψότητα  
Οι πρώτες στολές των αεροσυνοδών είχαν μια πολύ στρατιωτική γραμμή. Η σχεδιάστρια Georgette Renal δημιούργησε την πρώτη στολή της Air France το 1946. Υπήρχαν τα βασικά κομμάτια: Ένα κοστούμι, ένα καλοκαιρινό φόρεμα και ένα παλτό. Το στυλ αναθεωρήθηκε και επαναπροσδιορίστηκε από την Georgette de Treze πέντε χρόνια αργότερα, προσθέτοντας περισσότερη θηλυκότητα. Στη δεκαετία του ’60, έφτασε η εποχή των jets. H Air France ζήτησε από τον Christian Dior να σχεδιάσει τη νέα “συλλογή” της. Ακολούθησαν οι Balenciaga, Jean Patou, Nina Ricci, Carven και Christian Lacroix, ο οποίος έχει σχεδιάσει και τις στολές που φορούν σήμερα τα πληρώματα. Οι μεγαλύτεροι μόδιστροι σχεδίασαν στολές υψηλής ραπτικής που τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο επάγγελμα στη σχέση με τον πελάτη.

Το πλήρωμα του θαλάμου επιβατών συνεχίζει να επενδύει στον επαγγελματισμό
Μέχρι πριν το 1955 οι συνοδοί δεν καλούνταν επίσημα “πλήρωμα”. Ήρθε ως η επίσημη αναγνώριση για ένα επάγγελμα που γινόταν συνεχώς όλο και πιο συγκροτημένο. Με την άφιξη των jets και των μεγαλύτερων αεροσκαφών, ανασχεδιάστηκε και η εξυπηρέτηση προς τους επιβάτες.

Η ομαδική εργασία έγινε ευρέως διαδεδομένη, με κάθε μέλος του πληρώματος να αναλαμβάνει μια περιοχή της καμπίνας με περισσότερο καθορισμένους ρόλους και δεξιότητες. Η κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας και διάσωσης επέτρεψε στα πληρώματα να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και γνώσεων για τις διαδικασίες ασφάλειας. Η εκπαίδευση σε εξομοιωτή, οι προσομοιώσεις έκτακτης ανάγκης, η παροχή πρώτων βοηθειών και οι κοινές ασκήσεις με τους πιλότους είναι μόνο μερικές από τις ασκήσεις των πληρωμάτων θαλάμου επιβατών που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024