Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ easyJet ακυρώνει 1.700 πτήσεις έως τον Σεπτέμβριο
Αεροπορικές εταιρίες

Η easyJet ακυρώνει 1.700 πτήσεις έως τον Σεπτέμβριο

Η easyJet επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε τελικά 1.700 πτήσεις καθώς οι ταξιδιώτες ετοιμάζονται να φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η easyJet μειώνει κατά 1.700 τις πτήσεις της κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, που γίνονται από και προς το αεροδρόμιο Gatwick κατηγορώντας τον περιορισμένο εναέριο χώρο πάνω από την Ευρώπη και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίες προκαλούν τακτικές ακυρώσεις. Η εταιρεία είπε ότι το 95% των επιβατών που επηρεάστηκαν έκαναν κράτηση σε εναλλακτικές πτήσεις.

Η easyJet ανακοίνωσε την απόφαση καθώς πολλά σχολεία στην Αγγλία και την Ουαλία ετοιμάζονται να κλείσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο Ιούλιος καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό αναχωρήσεων πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο του 2019 πριν από την πανδημία του Covid, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium. Η μελέτη αναφέρει ότι ο αριθμός των πτήσεων που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι 11% υψηλότερος από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Η easyJet είπε ότι οι ακυρώσεις της αντιπροσωπεύουν περίπου το ισοδύναμο μιας ημέρας πτήσεων και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις περίπου 90.000 πτήσεις που έχει προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Εκπρόσωπος της easyJet είπε ότι ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει «προκλητικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι», καθώς το κλείσιμο του ουκρανικού εναέριου χώρου λόγω του πολέμου της Ρωσίας προκάλεσε συμφόρηση στους ουρανούς και διέκοψε τις πτήσεις και ότι οι προγραμματισμένες απεργίες από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη θα έχουν αντίκτυπο στις πτήσεις.

«Έχουμε κάνει λοιπόν κάποιες προληπτικές προσαρμογές στο πρόγραμμά μας ενοποιώντας έναν μικρό αριθμό πτήσεων στο Gatwick, όπου έχουμε πολλές καθημερινές πτήσεις, προκειμένου να βοηθήσουμε στην άμβλυνση αυτών των εξωτερικών προκλήσεων την ημέρα του ταξιδιού για τους πελάτες μας», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι πελάτες των οποίων οι πτήσεις επηρεάζονται ενημερώνονται, με το 95% των επιβατών να έχει γίνει εκ νέου κράτηση σε μια εναλλακτική πτήση και όλοι τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024