Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΜε αεροσκάφος Α380 θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις της Emirates προς Μπρισμπέιν και Όκλαντ
Αεροπορικές εταιρείες

Με αεροσκάφος Α380 θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις της Emirates προς Μπρισμπέιν και Όκλαντ

Η ένταξη του αεροσκάφους Α380 σε μία από τις δύο καθημερινές πτήσεις της Emirates προς Μπρισμπέιν, θα αυξήσει τη χωρητικότητα της κάθε πτήσης κατά 135 θέσεις, προσφέροντας συνολικά 1.890 επιπλέον θέσεις την εβδομάδα.

Μετά την ανακοίνωση της Emirates για την ένταξη του αεροσκάφους Α380 στις πτήσεις από Ντουμπάι προς Μπρισμπέιν και Όκλαντ από την 1η Οκτωβρίου 2013, το Μπρισμπέιν αποτελεί τον τρίτο προορισμό της Emirates στην Αυστραλία που καλωσορίζει τη ναυαρχίδα του στόλου της αεροπορικής εταιρείας.

Η ένταξη του αεροσκάφους Α380 σε μία από τις δύο καθημερινές πτήσεις προς Μπρισμπέιν, θα αυξήσει τη χωρητικότητα της κάθε πτήσης κατά 135 θέσεις, προσφέροντας συνολικά 1.890 επιπλέον θέσεις την εβδομάδα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δέσμευση της Emirates προς τους επιβάτες της Κουΐνσλαντ και του Όκλαντ. Σήμερα, οι δύο καθημερινές πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Boeing 777-300ER.

“Εκτός από την αυξανόμενη ζήτηση των επιβατών για τη συγκεκριμένη πτήση, καθώς και τη ζήτηση για τη ναυαρχίδα του στόλου μας, θα είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που φέρνει το τεχνολογικά προηγμένο Α380 στο Μπρισμπέιν, δίνοντας στους κατοίκους της Κουΐνσλαντ τη δυνατότητα να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος και την καλύτερη εξυπηρέτηση εν πτήσει, από πρώτο χέρι”, δήλωσε ο Salem Obaidalla, Emirates’ Senior Vice President Commercial Operations, Far East and Australasia.

“Το δρομολόγιο Ντουμπάι-Μπρισμπέιν-Όκλαντ αποτελεί δημοφιλή επιλογή μεταξύ των επιβατών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για λόγους αναψυχής και η υπηρεσία του Α380 της Emirates θα συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθεια της Emirates να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επιβατών της, καθώς και να προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη μέσω εισερχόμενων επιβατών και συνδέσεων”, πρόσθεσε.

“Η Αυστραλία αποτελεί μια σημαντική αγορά για την Emirates και βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων στο παγκόσμιο δίκτυο προορισμών της Emirates. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σχέση διαδραματίζει η συνεχής υποστήριξη του τουρισμού και των εμπορικών δεσμών που προσφέρεται από την ένταξη αεροσκάφους μεγαλύτερης χωρητικότητας μεταξύ των δύο χωρών μας, ενώ η τέταρτη υπηρεσία A380 προς την Αυστραλία θα βοηθήσει περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Qantas” δήλωσε επίσης ο κ. Obaidalla.

Από τον Οκτώβριο και σε συνεργασία με την Qantas, συνολικά έξι καθημερινές υπηρεσίες A380 θα λειτουργούν με προορισμό το Ντουμπάι, προσφέροντας μια απρόσκοπτη εμπειρία με το αεροσκάφος A380 μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι και του Concourse A, των πρώτων εγκαταστάσεων αποκλειστικά κατασκευασμένων για αεροσκάφη Α380. Επιπλέον, 21 αεροσκάφη A380 εξυπηρετούν προορισμούς του παγκόσμιο δικτύου της Emirates, συμπεριλαμβανομένων των: Λονδίνο Heathrow, Μάντσεστερ, Παρίσι και Ρώμη.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων αναβαθμίσεων στις υπηρεσίες της Emirates στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης  καθημερινής πτήσης προς Μελβούρνη με αεροσκάφος A380, την έναρξη καθημερινού δρομολογίου προς Αδελαΐδα και αύξηση των πτήσεων προς Περθ σε τρεις ημερησίως. Η ένταξη δεύτερου αεροσκάφους A380 προς Σύδνεϋ από τον Ιούνιο έχει επίσης ανακοινωθεί.

“Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τη Νέα Ζηλανδία, όπου συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας, καθώς στις 2 Οκτωβρίου το Όκλαντ θα καλωσορίσει την τρίτη ημερήσια πτήση με A380 της Emirates. H Emirates πραγματοποιεί σήμερα πτήσεις με Α380 από Όκλαντ προς Μελβούρνη και Σύδνεϋ και από εκεί στο Ντουμπάι και το συνεχώς διευρυνόμενο παγκόσμιο δίκτυό της. Η τρίτη πτήση με A380 θα προσφέρει στους πελάτες μας στη Νέα Ζηλανδία μεγαλύτερη ευελιξία στις διαδρομές τους προς την Αυστραλία και πέρα”, πρόσθεσε ο κ. Obaidalla.

Η Emirates δίνει το ρυθμό ανάπτυξης του Α380, του αεροσκάφους που έχει μεταφέρει περισσότερους από 14 εκατ. επιβάτες σε 35.000 ταξίδια, διανύοντας 200 εκατ. χιλιόμετρα τα τελευταία πέντε χρόνια, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του. Μόνο το

2012, η Emirates πρόσθεσε 11 αεροσκάφη Α380 στο στόλο της και παραμένει ο μεγαλύτερος διαχειριστής τέτοιου τύπου αεροσκαφών με 33 στο στόλο της και 57 σε παραγγελία.

Το A380 της Emirates διαθέτει τρεις κατηγορίες θέσεων, με 399 καθίσματα στην Οικονομική Θέση στο κάτω επίπεδο. Στο άνω επίπεδο βρίσκονται 76 καθίσματα που μετατρέπονται σε απολύτως επίπεδα κρεβάτια για τους επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης, καθώς και 14 ιδιωτικές σουίτες για τους επιβάτες της Πρώτης Θέσης. Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης μπορούν να φρεσκαριστούν σε ένα από τα δύο Shower Spa πριν από τη συνάντησή τους με συνεπιβάτες στο On-Board Lounge, όπου μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ποτά και καναπεδάκια.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024