Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜειώσεις κόστους στη Montenegro Airlines για την αντιμετώπιση του χρέους της
Αεροπορικές εταιρείες

Μειώσεις κόστους στη Montenegro Airlines για την αντιμετώπιση του χρέους της

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Μαυροβουνίου, Montenegro Airlines, κατάφερε να μειώσει το χρέος του σε 74 εκατ. μειώνοντας αισθητά το κόστος λειτουργίας της εταιρίας. Η εταιρία εφαρμόζει νέα μέτρα περικοπής των δαπανών.

Από τη στιγμή που η νέα διοίκηση ανέλαβε έργο, τα χρέη της Montenegro Airlines έχουν μειωθεί φτάνοντας τα 74 εκατ. ευρώ, δήλωσε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Daliborka Pejovic, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει φόβος ότι ο αερομεταφορέας θα πτωχεύσει.

Η πρόεδρος υπενθύμισε ότι το χρέος ανέρχονταν σε 82 εκατ. ευρώ, όταν η νέα διοίκηση ανέλαβε τον Ιούλιο του 2013, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι αποκάλυψαν και επιπλέον 16 εκατ. ευρώ ζημίες, τα οποία δεν είχαν καταγραφεί από την προηγούμενη διοίκηση.

Εξήγησε ότι η εταιρεία είχε καταλήξει σε δύο μέτρα για την καταπολέμηση των προβλημάτων, την ενοικίαση των αεροπλάνων του στόλου και τον επαναπρογραμματισμό των δανείων για τα οποία η κυβέρνηση είχε παράσχει τραπεζικές εγγυήσεις.

“Τα μέτρα αυτά βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο της απόφασης και θα πρέπει να εγκριθούν από την κυβέρνηση και κάποια καλή επιχειρηματική συμφωνία” δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, η κα Pejovic. Είπε, επίσης, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία είχε εξοφλήσει 5 εκατ. ευρώ σε δάνεια και περίπου άλλα 6 εκατ. ευρώ που όφειλε στο τελωνείο.

Ο αριθμός των εργαζομένων είχε επίσης μειωθεί από 454 σε 398 υπαλλήλους από τον Ιούλιο του 2013. Η Pejovic ανακοίνωσε ότι μετά την καλοκαιρινή περίοδο, η εταιρεία θα απολύσει άλλους 23 εργαζόμενους για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024