Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠώς προετοιμάζονται για το καλοκαίρι τα κυπριακά αεροδρόμια
Υποδομές

Πώς προετοιμάζονται για το καλοκαίρι τα κυπριακά αεροδρόμια

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι στα αεροδρόμια της Κύπρου προετοιμάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν, προσδοκώντας να υποδεχθούν πάνω από 8 εκατ. επιβάτες.

Περισσότεροι από 3.000 χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αυτή την περίοδο καθημερινά στα αεροδρόμια της Κύπρου, οι οποίοι απασχολούνται στις δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους αερολιμένες, που διαχειρίζεται η Hermes Airports. Με αφορμή την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, όπου το προσωπικό θα ξεπεράσει τα 5.000 άτομα (μόνιμοι και εποχιακοί), ολόκληρη η κοινότητα των αεροδρομίων προετοιμάζεται για να υποδεχτεί και να εξυπηρετήσει πέραν των 8 εκατ. επιβατών για την περίοδο Απρίλη–Οκτώβρη.

Εδώ και μερικές βδομάδες, στα αεροδρόμια μπαινοβγαίνουν μηχανικοί, χειριστές, εργάτες, στήνονται εργοτάξια, περιοχές απομονώνονται για να εκτελούνται απερίσπαστα εργασίες και έργα. Έτσι προετοιμάζονται οι χώροι για την καλοκαιρινή περίοδο, στοχεύοντας στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Μια σύνθεση που λειτουργεί σαν παζλ, όπου όλα τα κομμάτια πρέπει να είναι εγκαίρως στη θέση τους.

Οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, ασφάλειας, τα εστιατόρια και τα café, αλλά και η διαχειρίστρια εταιρεία αναζητούν το προσωπικό που θα στελεχώσει τα διάφορα σημεία. Αφού, επιλεχθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι αρχίζει η εκπαίδευση για τον τρόπο λειτουργίας ενός αεροδρομίου συμπεριλαμβανομένων και των κανονισμών ασφαλείας, προϋπόθεση απαραίτητη για την έκδοση πάσου από την Πολιτική Αεροπορία. Ένας σημαντικός τομέας εκπαίδευσης στον οποίο δίνουν έμφαση όλες οι εταιρείες των αεροδρομίων, είναι αυτός της φιλοξενίας και της ποιότητας στην εξυπηρέτηση επιβατών, όπου η Hermes Airports προσφέρει εξιδεικευμένα προγράμματα μέσω της Hermes Academy.

Στο αεροδρόμιο Πάφου ολοκληρωθήκαν πρόσφατα οι εργασίες στα Remote Gates. Στους δυο από τους πέντε χώρους έχει μπει προστατευτικό γυαλί, ενώ όλα αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη θέρμανσης και κλιματισμού. Επιπλέον, εδώ και μερικές βδομάδες γίνονται ολονύχτιες εργασίες από πολλά συνεργεία στον δίαυλο – ένα έργο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και εντάσσεται στο μακροπρόθεσμo πρόγραμμα συντήρησης των διαύλων των κυπριακών αεροδρομίων.

Στο πλαίσιο των έργων ανάπτυξης, σχεδιάζεται σημαντική επέκταση των χώρων στάθμευσης και στα δυο αεροδρόμια με την προσθήκη περισσότερων από 300 νέων θέσεων για το κοινό. Το ολοκληρωμένο πλάνο για την ανάπτυξη τους περιλαμβάνει διαμόρφωση περισσότερων από 7.000 τετραγωνικών μέτρων.Επιπρόσθετα, γίνεται αντικατάσταση σε όλες τις οθόνες των αεροδρομίων για την ενημέρωση των επιβατών με οθόνες υψηλής ευκρίνειας, ενώ συνεχίζεται η αντικατάσταση των χαλιών στις Εξόδους Αναχώρησης με κεραμικά πλακάκια και ειδικά κατασκευασμένες πλάκες με Λευκαρίτικα μοτίβα. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για αναδιαμόρφωση και δημιουργία νέων χώρων αναμονής διακεκριμένων επιβατών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα δυο νέα lounges αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο.

Στο αεροδρόμιο Πάφου έγινε ανακαίνιση των χωρών των καφεστιατορίων, ενώ στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου το Panopolis με διάφορες επιλογές καφέ και σνακ. Παράλληλα, η ομάδα της Cyprus Airports F & B τροποποιεί τα μενού των καφεστιατοριών των αεροδρομίων, δίνοντας έμφαση στις νέες παγκόσμιες τάσεις στην εστίαση με την προσθήκη Vegan και vegetarian πιάτων. Μάλιστα μέχρι το 2025 το 30% των μενού θα αποτελείται από vegetarian επιλογές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024