Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςIncentive ForumΝα είσαι ή να μην είσαι DMC*

Να είσαι ή να μην είσαι DMC*

Να είσαι ή να μην είσαι DMC
του Τάσου Παππά

Υπάρχουν πολλά άρθρα που αναφέρονται στον ρόλο και τη θέση των εταιριών DMC στη σημερινή αγορά των ταξιδίων κινήτρων και συνεδρίων. Όλα μας δίνουν μία εξαιρετική εικόνα του προφίλ των εταιριών αυτών, να εξηγήσουν τον ρόλο τους και να μας διαφωτίσουν για τις διαφορές τους απο τα γραφεία εισερχομένου τουρισμού και τις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης.

Ο σκοπός αυτών τον άρθρων είναι να πάμε ένα βήμα παραπέρα, στη πρακτική διάσταση και την καθημερινότητα μίας εταιρίας DMC. Πολλά σεμινάρια και ομιλητές έχουν μελετήσει το θέμα του ποιες υπηρεσίες πρέπει να παρέχει μία DMC, αλλά σπάνια μας αναφέρουν το ΠΩΣ θα το κάνει. Οι συμμετέχοντες σε τέτοιες ημερίδες έχουν πάντοτε τη δίψα και τη διάθεση να μάθουν τις πρακτικές λεπτομέρειες του εν λόγω επαγγέλματος και πως να τα θέσουν σε εφαρμογή. Ειναι καλό να ακούς τι πρέπει να κάνεις, αλλά καλύτερο είναι να σου πουν πως θα το κάνεις!

Ανάμεσα σε ένα καλό γραφείο εισερχομένου τουρισμού και σε μία εταιρία DMC, υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αλλά το πρώτο μπορεί να γίνει σαν το δεύτερο με κάποιες καλές οδηγίες χρήσης! Και ακριβώς αυτό το επιδιώκει το δοκίμιο αυτό, δηλαδή νΆαπευθυνθεί σε δυνητικούς υποψηφίους και υπαλλήλους που θέλουν να γίνουν DMC. Σκοπός είναι να αναλύσουμε τις καθημερινές συνθήκες εργασίας με συγκεκριμένα παραδείγματα και πρακτικές. Θα εξετάσουμε τις διαδικασίες μίας DMC και θα προτείνουμε ορθές δράσεις για κάθε περίσταση. Θα αποτελέσει επίσης ένα εγχειρίδιο για δυνητικούς DMC για μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αναγνωρισμένες DMC του χώρου.

Το περιεχόμενο του βιβλίου «Να είσαι ή να μην είσαι DMC», του Τάσσου Παππά, που γράφτηκε για τη διπλωματική διατριβή του επαγγελματικού τίτλου CITE (Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Ταξιδίων Κινήτρων) το 1996, επαναδημοσιεύεται στο Travel Daily News, σε περιοδική μορφή, με σκοπό να βελτιώσει την γνώση για τις εταιρίες DMC και να βοηθήσει τους νέους DMC στην επαγγελματική τους πορεία.

Τα παρακάτω θέματα θα παρουσιαστούν σε μελλοντικές εκδόσεις του TDN:

  • Προετοιμασία μιας DMC
  • Προβολή των υπηρεσιών
  • Διαχείριση αιτημάτων
  • Προετοιμασία προσφορών
  • Σχεδιασμό Προγράμματος
  • Πραγματοποίηση Ταξιδιού/Προγράμματος

Στο δεύτερο άρθρο: “Υπάρχει ανάγκη για εταιρίες DMC ;

DMC = DestinationManagementCompany – Εταιρία διαχείρισης προορισμού

© Tasso Pappas CITE
Απόδοση στα Ελληνικά από το Κωνσταντίνο Δούκα, μέλος Δ.Σ. του Site Greece”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024