Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηLE MONDE: Κορυφαία επιλογή στις τουριστικές σπουδές
Τουριστικές Σχολές

LE MONDE: Κορυφαία επιλογή στις τουριστικές σπουδές

Le Monde

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, είναι απόλυτα εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές προσφέροντας υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση καθώς και το πανεπιστημιακό πρόγραμμα Bachelor’s Degree in Hospitality Management.

Πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από το 2001, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chefs’ Societies) διαμορφώνει για παραπάνω από 25 έτη άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Le Monde College – Tourism College οf Greece

Le Monde College

Η πολυετής εμπειρία και η απόλυτη εξειδίκευση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE στην τουριστική εκπαίδευση, παρέχουν σε όλους τους φοιτητές του LE MONDE College – Tourism College of Greece, πρόσβαση στην πλέον καινοτόμο και σύγχρονη ακαδημαϊκή μεθοδολογία μέσα από το πανεπιστημιακό πρόγραμμα: Bachelor‘s Degree in Hospitality Management των 210 ECTs του University of Applied Sciences Haaga-Helia.

Ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα ξενοδοχειακών σπουδών με διεθνή προσανατολισμό που δίνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Στη σύγχρονη ακαδημαϊκή προσέγγιση και τη διδακτική μεθοδολογία έρχεται να προστεθεί το βραβευμένο διεθνώς φινλανδικό μοντέλο, ως το πλέον αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα για τις ανώτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες (Best Higher Education & Training  System in the World, World Economic Forum 2015).

Στον πυρήνα του προγράμματος τοποθετείται η εμπειρία του επισκέπτη – το guest experience management. Ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μιας εταιρείας, ο σχεδιασμός καινοτόμων πρακτικών αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφόρησης που θα αναβαθμίσουν τη συνολική εμπειρία φιλοξενίας του επισκέπτη, αποτελεί κοινό παρανομαστή του συνόλου  των μαθημάτων του προγράμματος.

Οι σπουδές πραγματοποιούνται εξολοκλήρου στην Ελλάδα στο LE MONDE College. Η φοίτηση είναι τριετής, ολοκληρώνοντας 6 εξάμηνα θεωρητικής & εργαστηριακής εκπαίδευσης και 1 εξάμηνο πτυχιακής εργασίας.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023

Ι.Ε.Κ Le Monde

Le Monde Hotel Management

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας, προγράμματα σπουδών στις πιο δυναμικές ειδικότητες της αγοράς:

Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας | hotel management

Διάρκεια σπουδών: (4) Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα  επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/όσες επιθυμούν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο αποκτώντας τις δεξιότητες και εμπειρίες που χρειάζεται ο σύγχρονος ξενοδόχος. Μέσα από έναν συνδυασμό θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, ο σπουδαστής αποκτά γνώσεις όπως αυτές της οργάνωσης και λειτουργίας, της οικονομικής διαχείρισης και της διοίκησης προσωπικού των διαφορετικών τμημάτων μιας επιχείρησης φιλοξενίας, όπως η υποδοχή, το εστιατόριο, το bar, το τμήμα οργάνωσης εκδηλώσεων, το τμήμα οροφοκομίας, το marketing και το τμήμα πωλήσεων.

Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφορίας στον Τομέα του Τουρισμού | e- Travel agent

Διάρκεια σπουδών: (4) Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο σπουδαστής της ειδικότητας αποκτά ολοκληρωμένη εικόνα και φυσικά όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και διαχείριση του τουρισμού, που θα του επιτρέψει να ακολουθήσει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε ένα από τα πιο σύγχρονα και ενδιαφέροντα επαγγέλματα, που συνδυάζουν το ταλέντο στην οργάνωση, την αγάπη για το ταξίδι, την «τέχνη» της επικοινωνίας με τους ανθρώπους, αλλά και την έφεση στις ξένες γλώσσες.

Ο σπουδαστής εφοδιάζεται με την απαραίτητη τεχνογνωσία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες στον τουρισμό και αφορούν στην αποτελεσματική οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση οποιασδήποτε τουριστικής ή ταξιδιωτικής επιχείρησης.

Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας| chef

Διάρκεια σπουδών: (4)Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής | pastry chef

Διάρκεια σπουδών: (4) Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και (1) ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Έναρξη: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Le Monde Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Le Monde Chef

Παράλληλα, το LE MONDE K.Δ.Β.Μ. προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα μετεκπαίδευσης καθώς και προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης που απευθύνονται σε απόφοιτους τουριστικών & γαστρονομικών σχολών, σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους καθώς και σε όσους επιθυμούν να απασχοληθούν επαγγελματικά στον χώρου του τουρισμού και της εστίασης.

Μετεκπαίδευση στη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων | Rooms Division Management, Διάρκεια 12 εβδομάδες, Έναρξη online μαθημάτων: 13/11/2023

Μετεκπαίδευση στη διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών | Food and Beverage Management,  Διάρκεια: 12 εβδομάδες,  Έναρξη μαθημάτων: 13/11/2023

Επαγγελματική εξειδίκευση στη διεύθυνση και λειτουργία μπαρ-εστιατορίου |Bar & Restaurant Management, Διάρκεια: 20 εβδομάδες,  Έναρξη μαθημάτων: 13/11/2023

Επαγγελματική εξειδίκευση στο κρασί | Οινοχόος – Sommelier, Διάρκεια: 17 εβδομάδες,  Έναρξη μαθημάτων: 13/11/2023

Στον τομέα της οινικής εκπαίδευσης, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ως εγκεκριμένος πάροχος των προγραμμάτων του Παγκόσμιου Πρωτοπόρου της Εκπαίδευσης Οίνων και Αποσταγμάτων WSET – Wines & Spirits Education Trust προσφέρει εξειδίκευση διεθνούς αναγνώρισης στο κρασί με τα προγράμματα:

  • WSET Level 1 in Wines, Διάρκεια 6 ώρες, Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2023

Απευθύνεται σε  όσους έχουν ελάχιστη ή καθόλου οινική γνώση. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει μια αξιόπιστη, αλλά ουσιαστική εισαγωγή στο κρασί.

  • WSET Level 2 in Wines, Διάρκεια 17 ώρες, Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2023

Υποστηρίζει επαγγελματικές δεξιότητες και αρμοδιότητες που απαιτούν ένα καλό επίπεδο οινικής γνώσης. Η  εξυπηρέτηση πελατών, οι τεχνικές  πωλήσεων οίνου στον τουριστικό τομέα, αναβαθμίζονται μέσω των πιστοποιημένων γνώσεων που αποκτούν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Προνομιακά δίδακτρα σε περίπτωση COMBO (Level 1 & Level 2) εγγραφών.

Le Monde Logo

Μάθετε περισσότερα: https://www.lemonde.edu.gr/wines-spirits-education-trust-wset/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο

Τ.: 210 4830500

E.: info@lemonde.edu.gr

www Facebook Instagram YouTube

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024