Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣπουδές υψηλού επιπέδου στη Γαστρονομία και τον Τουρισμό από το 1996
Σχολές

Σπουδές υψηλού επιπέδου στη Γαστρονομία και τον Τουρισμό από το 1996

Le Monde 1

Αναγνωρισμένη για εξειδικευμένες σπουδές σε γαστρονομία και τουρισμό, η LE MONDE συνδέει φοιτητές με κορυφαίες επιχειρήσεις τουρισμού και υποδοχής, προσφέροντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από το 1996.

Ταυτόσημος με σπουδές υψηλού επιπέδου στη γαστρονομία και τον τουρισμό, με υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, διασύνδεση σπουδαστών και αποφοίτων με τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών εντός και εκτός Ελλάδας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE βρίσκεται σταθερά από το 1996 στην κορυφή της γαστρονομικής και τουριστικής εκπαίδευσης.

Στο Ι.Ε.Κ LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματα σπουδών στις πιο δυναμικές ειδικότητες της αγοράς: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας, Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας, Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφορίας στον Τομέα του Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης →  LE MONDE: Κορυφαία επιλογή στις τουριστικές σπουδές

Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Chef εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Το πρωτοποριακό μοντέλο εκπαίδευσης LE MONDE στον τομέα της γαστρονομίας οδηγεί τους νέους ή τις νέες που αγαπούν τη μαγειρική να φτάσουν στις ανώτερες θέσεις διοίκησης μια κουζίνας και να αναλάβουν τη θέση του chef.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση σε εργαστήρια μαγειρικής όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται βήμα-βήμα να επιλέγουν τις πρώτες ύλες, να τις χρησιμοποιούν σωστά στις ανάλογες συνταγές χρησιμοποιώντας σωστές τεχνικές αλλά και να συνδυάζουν με τον κατάλληλο τρόπο τα υλικά για να δημιουργήσουν γευστικά πιάτα. Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκούν σε πρότυπους χώρους το μαγειρικό τους ταλέντο.

Οι σπουδές δίνουν τη δυνατότητα στον σπουδαστή να ανακαλύψει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023

Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Pastry Chef στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Η προσεκτική μελέτη των κλασικών και παραδοσιακών συνταγών και η συστηματική εφαρμογή τους στα εργαστήρια αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σωστή εξάσκηση των βασικών τεχνικών. Πιο αναβαθμισμένες και σύγχρονες τεχνικές αποκτούν προβάδισμα σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να δημιουργούν επιδόρπια υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεση όσο και στην παρουσίασή τους.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024