Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΤαξινόμηση τουριστικών καταλυμάτων: Η σημασία των αστεριών και των κλειδιών
Παρουσίαση

Ταξινόμηση τουριστικών καταλυμάτων: Η σημασία των αστεριών και των κλειδιών

Η αναβάθμιση ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε τεχνολογία και εξοπλισμό έχει πολλαπλά οφέλη στο επίπεδο της προσφερόμενης εμπειρίας των πελατών αλλά και στη μοριοδότηση σε αστέρια και κλειδιά.

Το «φιλότιμο», το «μεράκι» και το «κέφι» είναι αυτές οι ελληνικές λέξεις που δεν μπορούν να μεταφραστούν σε καμία άλλη γλώσσα. Σίγουρα όμως είναι αυτές που προσδιορίζουν μια άλλη ελληνική λέξη που έχει τις ρίζες της στα βάθη των αιώνων, τη φιλοξενία.

Με το πέρασμα των χρόνων, αυτό φαίνεται να έχει κάπως κληρονομηθεί στο ίδιο μας το DNA και συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της χώρας μας, για το οποίο μάλιστα μιλούν με τα καλύτερα λόγια οι ξένοι αλλά και οι ντόπιοι επισκέπτες: η ελληνική φιλοξενία. Να είναι άραγε αυτός ο λόγος που η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε πολλούς ντόπιους αλλά και ξένους τουρίστες;

Ο τουρισμός αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας. Προκειμένου όμως να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται στους τουρίστες ανταποκρίνονται σε υψηλά πρότυπα, ο ελληνικός τουριστικός κλάδος έχει εφαρμόσει ένα σύστημα ταξινόμησης των τουριστικών καταλυμάτων, που βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τα διεθνή πρότυπα.

Η ταξινόμηση των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων στην Ελλάδα γίνεται σύμφωνα με τον αριθμό των Αστέρων ή Κλειδιών, τα οποία αντιπροσωπεύουν το επίπεδο των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες. Για την κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων είναι υπεύθυνοι οι αρμόδιοι φορείς διαπίστευσης.

Αυτή η κατηγοριοποίηση έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τα ίδια τα καταλύματα, αφού διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν υπηρεσίες σύμφωνα με τις προδιαγραφές που συνάδουν με την κατηγορία που έχουν επιλέξει. Επίσης, το σύστημα ταξινόμησης επιτρέπει στα καταλύματα να αναβαθμίσουν το τουριστικό τους προϊόν και να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες τους, ενώ τέλος, παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα καταλύματα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς μπορούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αλλά και να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό.

Για την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στον ελληνικό τουρισμό, έλα στο Πλαίσιο
Η ταξινόμηση των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά είναι πράγματι ένα σημαντικό σύστημα που εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τους κάθε λογής επισκέπτες και παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα καταλύματα. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικά στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, τα καταλύματα πρέπει να επενδύσουν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, και το Πλαίσιο είναι ο ιδανικός συνεργάτης για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να το επιτύχουν.

Με δεδομένο, μάλιστα, πως η Ελλάδα κατατάσσεται και πάλι στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, με θετικές προοπτικές για την τουριστική περίοδο του 2023, τα καταλύματα πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικά για να επωφεληθούν από την ανοδική τάση του ελληνικού τουρισμού. Για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να επενδύσουν σε εξοπλισμό και να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους ώστε να πληρούν όλα τα απαιτούμενα κριτήρια. Ένας χρήσιμος οδηγός για να μπορούν εύκολα και γρήγορα οι επαγγελματίες του κλάδου να έχουν πρόσβαση στο πως θα κερδίσουν αστέρια & κλειδιά χωρίς περιττά έξοδα, έχει ήδη δημιουργηθεί από τους #plaisiopeople.

Για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν το κατάλυμά τους, το Πλαίσιο είναι ο απόλυτος τεχνολογικός προορισμός και όλοι οι έμπειροι #plaisiopeople βρίσκονται εδώ για να κάνουν πραγματικότητα την κάθε ανάγκη. Με μια ευρεία γκάμα κορυφαίων τεχνολογικά προϊόντων, προσαρμοσμένες λύσεις στις ανάγκες του κάθε χώρου και ειδικές τιμές και όρους πληρωμής για τους επαγγελματίες, το Πλαίσιο μπορεί να βοηθήσει τα καταλύματα να λάμψουν στον ουρανό των αστέρων.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024