Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΝέες προοπτικές στον τουρισμό με καινοτομία, βιωσιμότητα και τεχνολογία
Συνεντεύξεις

Νέες προοπτικές στον τουρισμό με καινοτομία, βιωσιμότητα και τεχνολογία

Ο Ιωάννης Σφακιανάκης αναδεικνύει την ανάγκη για καινοτομία, βιωσιμότητα, και τεχνολογική ενίσχυση στον τουρισμό, επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη εμπειρία και την προσωπική εξυπηρέτηση.

Στη σημερινή εκπομπή των τουριστικών διαλόγων, που γίνεται στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα, συζητήσαμε με τον κ. Ιωάννη Σφακιανάκη, έναν εκ των νέων επαγγελματιών του τουρισμού και ιδιοκτήτη του Signature Travel. Ο κ. Σφακιανάκης, γεννημένος σε οικογένεια με βαθιές ρίζες στον τουριστικό τομέα, μοιράστηκε την εμπειρία και το πάθος του για τον τουρισμό, που τροφοδοτήθηκε από τις εμπειρίες και τα ταξίδια της οικογένειας του από μικρή ηλικία. Σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο marketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με πλούσια εμπειρία σε διεθνείς φοιτητικές ανταλλαγές, ο κ. Σφακιανάκης επιβεβαιώνει τη σημασία του πολυπολιτισμικού πλαισίου στον τουρισμό.

Η στρατηγική του αντλεί εμπνεύσεις όχι μόνο από τον τουριστικό κλάδο αλλά και από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατομεακής καινοτομίας. Εκφράζει μια ισχυρή πίστη στη συνέχεια του επαγγέλματος του τουριστικού πράκτορα, αντικρούοντας τις απόψεις περί εκλείψεως του επαγγέλματος λόγω των νέων τεχνολογιών. Υποστηρίζει ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν έρχονται να αντικαταστήσουν αλλά να ενισχύσουν και να συμπληρώσουν τις παραδοσιακές μεθόδους, διατηρώντας την ανθρώπινη επαφή και την προσωπική εξυπηρέτηση στο επίκεντρο της επιχειρηματικής φιλοσοφίας.

Επιπλέον, ο κ. Σφακιανάκης τονίζει τη σημασία της βιωσιμότητας στον τουρισμό, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έναν τουρισμό που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό των προορισμών. Υποστηρίζει μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση της βιωσιμότητας, προβλέποντας μια αυξανόμενη τάση προς αυτήν την κατεύθυνση στο μέλλον.

Η οπτική του κ. Σφακιανάκη για το μέλλον του τουρισμού και του ρόλου της τεχνολογίας στη βελτίωση της πελατειακής εμπειρίας, συμβάλλει σημαντικά στον διάλογο γύρω από τις σύγχρονες προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανακύπτουν στον τουριστικό τομέα. Μέσα από την εμπειρία και τις απόψεις του, προσφέρει μια φρέσκια προοπτική στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του επαγγέλματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, της προσαρμοστικότητας και της διαρκούς μάθησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024