Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟδηγός MICHELIN 2023: Τρία νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι στην Αθήνα
Εστίαση

Οδηγός MICHELIN 2023: Τρία νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι στην Αθήνα

Patio
Πιάτο από το μενού του Patio στο ξενοδοχείο The Margi Hotel

Ένα εστιατόριο κερδίζει ένα Πράσινο Αστέρι MICHELIN για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα

Ο Οδηγός MICHELIN ανακοίνωσε  τις επιλογές του για το 2023 για την πρωτεύουσα της Ελλάδας, αναδεικνύοντας όσα μπορεί να προσφέρει η Αθήνα στους λάτρεις της γαστρονομίας και στους διεθνείς επισκέπτες. Από νέα εστιατόρια με Αστέρι και Πράσινο Αστέρι, Bib Gourmand και επιλεγμένα εστιατόρια, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που αναζητά:

“Ο Οδηγός MICHELIN βρίσκεται στην Αθήνα ήδη από το 1987 και όλα αυτά τα χρόνια, η δέσμευση για μαγειρική υψηλής ποιότητας παραμένει απολύτως ακλόνητη», σχολίασε ο Gwendal Poullennec, διεθνής διευθυντής των Οδηγών MICHELIN. “Η τοπική αγορά επιδεικνύει μεγάλο δυναμισμό, ενώ παράλληλα δίνει μεγάλη προσοχή στα τοπικά προϊόντα. Οι τοπικές παραδόσεις είναι πολύ γευστικές και προσφέρουν ένα ιδανικό πεδίο στους chefs τις χώρας να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, με αυθεντικές γεύσεις που αντανακλούν την ιστορία και την κουλτούρα της”.

Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN για την Αθήνα το 2023 περιλαμβάνουν τρία νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι MICHELIN:

  • Hervé: Σε αυτό το εστιατόριο των ιδιοκτητών chefs Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, η κλασσική κουζίνα επηρεάζεται από τη Γαλλία, την Ιταλία και ακόμα και από την Ασία, σε ένα δυναμικό μενού 15 πιάτων. Και μόνο η επίσκεψη σε αυτό το εστιατόριο αποτελεί μια εμπειρία, με το Ιαπωνικού στυλ bar και την ανοιχτή κουζίνα του.
  • Tudor Hall: Μια επιλογή που μόλις προστέθηκε, αυτό το εστιατόριο εντυπωσίασε τους διάσημους ανώνυμους επιθεωρητές του Οδηγού, κερδίζοντας απευθείας ένα Αστέρι MICHELIN. Αυτό το εστιατόριο που βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου King George και προσφέρει μια υπέροχη θέα, προτείνει την υψηλής ποιότητας σύγχρονη μαγειρική του chef Αστέριου Κοστούδη.
  • Patio: Ένα ακόμα εστιατόριο, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Margi, προστίθεται στις επιλογές του Οδηγού. Εδώ, ο chef Παναγιώτης Γιακαλής προτείνει μοντέρνα κουζίνα που αναδεικνύει τα θαύματα των μεσογειακών γεύσεων σε κάθε πιάτο, με αίγλη και μια φιλοσοφία “από τη φάρμα στο τραπέζι”.

Όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευθεί με Αστέρι το 2022 διατηρούν τη γαστρονομική διάκρισή τους.

Ένα εστιατόριο διακρίνεται με το Πράσινο Αστέρι MICHELIN

Το Πράσινο Αστέρι MICHELIN παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2020 και σκοπό έχει να αναδείξει τα εστιατόρια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των βιώσιμων πρακτικών, εμπνέοντας τους πελάτες τους αλλά και τα άλλα εστιατόρια. Αυτή τη χρονιά, το Patio προστίθεται στη λίστα, μαζί με το Delta και το Soil που έλαβαν πέρυσι το Πράσινο Αστέρι από τους επιθεωρητές του Οδηγού MICHELIN. Με την προσέγγισή του “από τη φάρμα στο τραπέζι”, διασφαλίζοντας τη χρήση των καλύτερων τοπικών προϊόντων για να μεγιστοποιήσει τη γεύση των τοπικών συνταγών και των αγαπημένων ελληνικών γεύσεων, το Patio ξέρει πώς να κάνει τη διαφορά και να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες του στα θέματα βιώσιμης γαστρονομίας.

Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι διάσημοι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού

Τα Bib Gourmand, που είναι τα αγαπημένα των foodies, περιλαμβάνουν γευστικές επιλογές, που προσφέρουν αυθεντικότητα και ποιότητα σε προσιτές τιμές:

  •  Jerár: Έξω από το τουριστικό κέντρο της Αθήνας, αυτό το εστιατόριο προσφέρει μία χαλαρή ατμόσφαιρά με μία ελκυστική ανοιχτή  κουζίνα.  Εδώ, ο chef Χάρης Νικολούζος αναδεικνύει τις ελληνικές ρίζες, με κάποιες διεθνείς νότες από τη Γαλλία ή ακόμα και την Ιταλία. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το casual εστιατόριο και να μοιραστείτε μεταξύ σας τα γενναιόδωρα πιάτα του, για τα οποία χρησιμοποιεί φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες.
  • Fine Mess: Η chef Έλενα Καπέρδα, ήδη γνωστή από το pastry project “Lick the Spoon”, προτείνει ένα BBQ μενού, που εστιάζει στις καπνιστές γεύσεις. Ένα αυθεντικό concept, σε ένα cosy περιβάλλον, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία “Low & Slow” προσέγγιση.

Όλα τα εστιατόρια που είχαν βραβευτεί με Bib Gourmand το 2022 διατηρούν τη διάκρισή τους.

Νέα εστιατόρια στις επιλογές του Οδηγού

 Μαζί με τα παραπάνω εστιατόρια, ο Oδηγός MICHELIN Αθήνας 2023 καλωσορίζει το see|ds και το Simul στη διεθνή οικογένεια των εστιατορίων που ξεχωρίζουν.

 Οι επιλογές του Οδηγού MICHELIN Αθήνας για το 2023, με μία ματιά:

31 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:

  • 1 εστιατόριο με Δύο Αστέρια MICHELIN
  • 11 εστιατόρια με Ένα Αστέρι MICHELIN (3 νέα)
  • 5 εστιατόρια Bib Gourmand (2 νέα)
  • 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
  • 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)
Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024